Nederlands in actie wordt uitgegeven door Uitgeverij Coutinho
welkom

Welkom

Welkom op de website bij de derde, herziene druk van Nederlands in actie - Methode NT2 voor hoogopgeleide anderstaligen door Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach.

Op deze website staat allerlei extra materiaal, zoals opdrachten om verder te oefenen met vocabulaire, grammatica, preposities en werkwoorden en oefeningen om je uitspraak te verbeteren.
Ook vind je hier het beeld en geluid dat je nodig hebt bij een aantal opdrachten uit het boek. Tevens kun je onder de knop geluid de teksten en het vocabulaire uit het boek beluisteren. Daarnaast zijn er extra beeldfragmenten en liedjes beschikbaar waarmee je kunt oefenen.
Je vindt op deze site ook de afbeelding die je nodig hebt bij opdracht 1 in hoofdstuk 2, maar dan in kleur.
Tevens kun je hier de woordenlijsten uit het boek downloaden (per hoofdstuk of verzameld in één lijst), evenals de lijsten met frequente woorden (van 0-2000 en van 2001-5000).
Tot slot vind je bij over het boek informatie over deze uitgave.

Docenten kunnen bij voor docenten een docentenhandleiding en een toetsenbank aanvragen.

Als je een idee hebt om het boek of de website te verbeteren, horen wij dat graag! Bij contact kun je een bericht sturen aan de auteurs met tips of interessante aanvullingen voor de site.

 
Nederlands in actie
vormt samen met Nederlands in gang en Nederlands op niveau een complete leergang. Deze serie is qua niveau als volgt opgebouwd:

  • Nederlands in gang: 0 > A2
  • Nederlands in actie: A2 > B1
  • Nederlands op niveau: B1 > B2

Na deze reeks is het Nederlands van cursisten in principe van voldoende niveau om deel te nemen aan het Staatsexamen NT2 programma II. Dit examen is aan de meeste instellingen voor hoger onderwijs verplicht voor anderstalige studenten die een Nederlandstalige studie willen volgen. 

nt2 Bekijk al onze NT2- en inburgeringsuitgaven op www.coutinho.nl/nt2.