Start.nl - deel 1 | Boek + website

Dutch for beginners

Katja Verbruggen, Welmoed Hoogvorst

Beschrijving

Internationale studenten en expats hebben vaak behoefte aan taalhandelingen die zij in korte tijd kunnen toepassen. De communicatieve methode Start.nl voorziet hierin.

Start.nl deel 1 bestaat uit een zeer uitgebreide website en een werkboek. De methode is gebaseerd op drie pijlers: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Elk hoofdstuk begint met het onderdeel voorbereiding op de website. Cursisten gaan aan de slag met animatiefilmpjes, audiofragmenten en bijbehorende luister- en spreekopdrachten, en oefenen met grammatica en woordenschat. Na de digitale voorbereiding kunnen ze in de les verder met de opdrachten in het werkboek. Vervolgens zijn er na elke les oefeningen beschikbaar op de website om de geleerde grammatica en woordenschat in te slijpen. De instructietaal op de website is Engels, die in het boek is Nederlands. Start.nl deel 1 omvat tien hoofdstukken met taalhandelingen die passen bij het ERK-niveau A1, zoals jezelf voorstellen, een drankje bestellen en boodschappen doen. In elk hoofdstuk is er aandacht voor de Nederlandse cultuur.

Voor wie

De methode Start.nl is geschikt voor internationale studenten en expats die op een communicatieve manier een start willen maken met het Nederlands.

Ondersteunend materiaal

Start.nl bestaat uit een zeer uitgebreide website en een werkboek. Klik hier om naar de website te gaan en bekijk gratis hoofdstuk 1.

Over de auteur(s)

Katja Verbruggen en Welmoed Hoogvorst zijn beiden werkzaam bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht, waar zij NT2-lessen geven aan hogeropgeleiden.

Voor bestellingen van deze uitgave in Duitsland kunt u zich wenden tot: Klett


Inkijkexemplaar

Meer weten over de inhoud en opzet van het boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Reacties op deze uitgave

 


2013, 1e druk, 144 pp.

ISBN: 9789046903353€24.50