Welkom in Nederland

Kennis van de Nederlandse Samenleving voor het inburgeringsexamen

Marilene Gathier

Beschrijving

In Welkom in Nederland maken anderstaligen kennis met de Nederlandse samenleving en kunnen ze zich voorbereiden op het onderdeel ‘Kennis van de Nederlandse samenleving’ (KNS) van het nieuwe inburgeringsexamen. Alle eindtermen van KNS staan erin. Welkom in Nederland is een heldere, laagdrempelige methode, die zowel individueel als in groepsverband kan worden ingezet. Studenten en docenten werken graag met de uitgave die niet voor niets al jaren de meest gebruikte KNS-methode in Nederland is.

Welkom in Nederland is een praktische, laagdrempelige methode die in tienhoofdstukken een compleet scala aan onderwerpen behandelt, waaronder: Wonen, Gezondheidszorg, Opvoeding, Onderwijs, Werken en Geschiedenis. Maar ook taalvaardigheid wordt getraind: woordkennis, gespreksvragen en tekstbegrip.

Verschil met de vorige editie

De herziene druk is volledig geactualiseerd en biedt extra oefenmogelijkheden voor het taalexamen inburgering.

Voor wie

De methode is ontwikkeld voor laag- en middenopgeleide beginners NT2, maar blijkt in de praktijk ook graag te worden gebruikt door hoogopgeleide beginners. Het instapniveau van de methode is laag: vanaf taalniveau A1. Het eindniveau is A2.

Ondersteunend materiaal

Welkom in Nederland bestaat uit een boek en een website. Op de website staan interactieve oefeningen voor het inburgeringsexamen en filmpjes bij de thema’s van de hoofdstukken. Ook vinden de gebruikers daar uitgebreide woordenlijsten in drie talen (Engels, Turks en Modern Standaard Arabisch).

Over de auteur(s)

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau, 'De Taalvraag'. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands. Eerder schreef zij samen met Dorine de Kruyf de lesmethoden Beter lezen, Verder lezen en het Leerwoordenboek Nederlands.


Inkijkexemplaar

Meer weten over de inhoud en opzet van het boek? Bekijk het inkijkexemplaar.


2014, 2e druk, 222 pp.

ISBN: 9789046902998€39.50


Klanten die deze uitgave kochten, kochten ook...