Aan de slag!

Werkboek loopbaanoriëntatie voor anderstaligen

1st edition | 2003 | Nelleke Koot
Aan de slag!

Aan de slag! | Boek + website

9789062833887, 216 pages Onbeperkt toegang tot website
€19.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Als nieuwkomers in Nederland willen gaan werken, krijgen zij te maken met tal van instellingen, regels en procedures. Daarbij worden zij geconfronteerd met typisch Nederlandse gewoontes, gebruiken, opvattingen en verwachtingen.

Aan de slag! maakt cursisten wegwijs op het gebied van instanties en regelgeving, en betrekt daar expliciet de Nederlandse cultuur bij. Het geeft informatie en tips voor wie een baan zoekt, een baan heeft, een baan is kwijtgeraakt of een eigen bedrijf gaat beginnen. Al lezend en werkend aan de opdrachten maken de cursisten een persoonlijk actieplan met betrekking tot hun loopbaan én leren zij veel relevante woorden en uitdrukkingen gebruiken.

Voor docenten zijn er gratis toetsen en een docentenhandleidingbeschikbaar, als zij het boek Aan de slag! als verplichte literatuur voor hun studenten voorschrijven.

Request teaching material

Nelleke Koot werkt met mbo-studenten van alle niveaus aan het Friesland College te Leeuwarden en was jarenlang NT2-docent. Voor Uitgeverij Coutinho schreef zij ook Werk en taal – Een werkboek voor praktijkgerichte taalscholing, Bagage – Kennis van de Nederlandse samenleving en Met wie spreek ik? - Werkboek telefoneren.