Arbeidsverhoudingen in beweging

Uitdagingen voor de personeelsmanager

1st edition | 2007 | Christine Baaijens, Joop Schippers
Arbeidsverhoudingen in beweging
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Arbeidsverhoudingen in beweging | Boek

9789046900345, 202 pages
€21.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Binnen organisaties bestaat er een voortdurende wisselwerking tussen werknemers, de werkgever en de omgeving van de organisatie. Bij het op elkaar afstemmen van wat er op het gebied van arbeid binnen en buiten de organisatie gebeurt, speelt de personeelsmanager een belangrijke rol.

Arbeidsverhoudingen in beweging belicht niet alleen de verschillende facetten van het werkveld van de hrm-medewerker, maar ook het veranderende takenpakket van de hrm'er komt aan bod. In het boek worden verschillende thema's verder uitgewerkt, waaronder de opkomst van deeltijdwerk, de voortschrijdende arbeidsparticipatie van de vrouw, de organisatie van het scholingsbeleid binnen organisaties en leeftijdsbewust personeelsmanagement.

Dit boek biedt een handzaam overzicht van deze thematiek aan studenten human resources management, organisatie of (juridische) dienstverlening, maar ook aan mensen die al werkzaam zijn in het personeelsmanagement.

Christine Baaijens is onderzoeker bij de Déhora Consultancy Group in Amsterdam. Joop Schippers is hoogleraar arbeids- en emancipatie-economie aan de Universiteit Utrecht en programmahoogleraar bij de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA).