Bedrijfseconomie voor de collectieve sector

1st edition | 2008 | Nico Mol
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Bedrijfseconomie voor de collectieve sector | Boek + website

9789046900956, 272 pages Onbeperkt toegang tot website
€34.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

De financieel-economische bedrijfsvoering in de collectieve sector is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. Werden er vroeger nauwelijks overeenkomsten gesignaleerd tussen de collectieve sector en het bedrijfsleven, inmiddels vormt de bedrijfseconomische benadering een belangrijk gezichtspunt in de openbare financiën.


Bedrijfseconomie voor de collectieve sector is een studieboek over de toepassing van bedrijfseconomische methoden en technieken in de collectieve sector. Het boek verkent niet alleen de mogelijkheden maar ook de grenzen van die toepassing. De voorloper van deze uitgave heeft zijn sporen in het onderwijs al verdiend. Ook voor wie zich 'in de praktijk' bezighoudt met de bedrijfsvoering in de collectieve sector is dit boek van dienst.

Bedrijfseconomie voor de collectieve sector is een studieboek voor studenten in het hoger onderwijs met een opleiding in de richting van bestuurskunde en gezondheidsmanagement, maar ook voor managers werkzaam in de collectieve sector.

Het docentenmateriaal bevat de uitwerkingen van de opdrachten uit het boek.

 

Request teaching material

Nico Mol is als hoogleraar Bedrijfseconomie van de collectieve sector verbonden aan het Department of Finance & Accounting van de Universiteit Twente.