Broddelen

Een (on)begrepen stoornis

2nd edition | 2014 | Yvonne van Zaalen, Coen Winkelman
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Broddelen | Boek + website

9789046904138, 248 pages Onbeperkt toegang tot website
€30.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Broddelen wordt als spraakstoornis gemakkelijk verward met stotteren: de spreker formuleert slordig en is vaak slecht te verstaan. Hijzelf én de luisteraar zien de storend vaak voorkomende versprekingen meestal slechts als slordigheden. Een tijdige en adequate behandeling van de stoornis kan veel moeilijkheden voorkomen. Broddelen is het enige handboek dat diep ingaat op dit onderbelichte onderwerp. Het boek verwerkt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek tot concrete behandelmethodes.

De auteurs bespreken de theoretische achtergronden, symptomen, diagnostiek, therapie en behandelplannen en bieden veel beproefde oefeningen. Objectieve, structurele analyses van niet-vloeiende momenten en uitspraakfouten zetten de specifieke symptomen van broddelen helder neer. Het onderscheid met stotteren wordt, vanuit de onderliggende neurocognitieve processen, heel duidelijk. Broddelen geeft gedetailleerde, goed gemotiveerde en aan de praktijk getoetste handreikingen, geïllustreerd met videofragmenten en andere materialen via de interactieve website.

Broddelen
is geschreven voor studenten logopedie en voor professionals als logopedisten, orthopedagogen en remedial teachers.

De laatste jaren hebben nieuwe onderzoeken actuele inzichten opgeleverd. Deze zijn verwerkt in deze geactualiseerde uitgave. Er ligt minder nadruk op definities en diagnostiek en meer focus op praktijk en didactiek.

De auteurs zijn praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen.

Yvonne van Zaalen is daarnaast als associate lector verbonden aan de Fontys Hogeschool Eindhoven en medeauteur van Praktijkgericht onderzoek in de paramedische zorg.

Coen Winkelman werkt als docent en trainer aan de Hogeschool Rotterdam en is medeauteur van de uitgaven Stotteren en Expressiever en gemakkelijker spreken.