Kleine verhalen

Narrativiteit met multimedia in sociale beroepen

1st edition | 2006 | Kees J.M. van Haaster
Kleine verhalen

Kleine verhalen | Boek

9789046900215, 222 pages
€21.00
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Mensen zijn van nature geneigd om flarden informatie en belevenissen aaneen te smeden tot verhalen en er zo betekenis aan te geven. Op deze manier ontstaan kleine verhalen die diep geworteld kunnen zijn in persoonlijke levensgeschiedenissen. Voor professionals in sociale beroepen vormen deze verhalen bijzondere aanknopingspunten om hun cliënten te helpen ruimte te creëren voor verandering en groei. In een verhaal kun je immers spelen met verwachtingen, scenario's, rollen en decors.

In dit boek zet de auteur op een gedegen manier uiteen hoe professionals kunnen werken vanuit de narratieve benadering. Hij legt uit hoe ze cliënten kunnen helpen hun verhaal vorm te geven met de handige multimediale technieken van digital storytelling en hoe ze gebruik kunnen maken van de uitwisseling van de vertellingen en de dialoog daarover. Het boek bevat veel opdrachten waarmee de beginnende social worker kan oefenen in het werken vanuit de narratieve benadering.

Kees J.M. van Haaster is verbonden aan de Hogeschool Utrecht en is lid van de kenniskring Sociaal Beleid, Innovatie en Beroepsontwikkeling. Eerder schreef hij Het samenspeelconcept en Denken en doen – Ontwerpen en programmeren in het sociale domein.