Uitgeverij Coutinho aanwezig op LT-congres

Ook dit jaar is Uitgeverij Coutinho aanwezig op het LT-congres, ditmaal online. We 'zien' je daar!

Unmute

Voor het afstandstalenonderwijs is in september Unmute - Activerende didactiek voor de online taalles verschenen. Unmute geeft praktische voorbeelden waarmee het repertoire van taaldocenten op het gebied van online taaldidactiek verder kan worden uitgebreid. In het boek wordt een twintigtal werkvormen als bouwstenen voor taallessen beschreven waarbij het betekenisvol leren voorop staat en waar het online werken iets extra’s toevoegt. Alle werkvormen zijn erop gericht om de leerlingen in interactie te activeren en om het leren in beeld te brengen, zonder dat het de docent veel extra voorbereidingstijd kost. Unmute is geschreven voor docenten Nederlands, NT2 en vreemde talen.

Året runt

Met de frisse, communicatieve cursus Året runt kun je je gemakkelijk verstaanbaar maken in het Zweeds. Deze methode tot en met niveau A2 volgt het verhaal van een Nederlands gezin met twee pubers dat een jaar in Zweden gaat wonen. De nadruk ligt op praktische taaloefeningen, spreektaal en uitspraak. Het tekstboek bestaat uit 12 lessen, één voor elke maand van het jaar. Er is ook een oefenboek beschikbaar met extra opdrachten bij de hoofdstukken uit het tekstboek, een grammaticaoverzicht en woordenlijsten. Op de website vind je de audio, aanvullende oefeningen per hoofdstuk en kwartaaltoetsen. Året runt is vanaf 9 november via onze webwinkel verkrijgbaar.

Handboek vreemdetalendidactiek

Ook op het gebied van (taal)didactiek is er veel nieuws. Ons nieuwe Handboek vreemdetalendidactiek - Vertrekpunten-Vaardigheden-Vakinhoud is vers van de pers. Dit boek maakt (toekomstige) taaldocenten wegwijs in de verschillende domeinen van het vreemdetalenonderwijs. Het boek gaat in op drie domeinen die nauw met elkaar verbonden zijn: vertrekpunten, vaardigheden en vakinhoud. Bij het boek hoort een website met verwerkingsopdrachten, en links en tips voor verder lezen. Aan dit handboek werkten meer dan dertig vakexperts mee. Door hun expertise samen te brengen biedt dit handboek een breed en tegelijkertijd diepgaand perspectief op vreemdetalenonderwijs.

Bekijk hier het interview met Sebastiaan Dönszelmann over het Handboek vreemdetalendidactiek.

Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs

Literatuur kan de taalverwerving in vreemde talen in het voortgezet onderwijs en secundair onderwijs op vele gebieden ondersteunen. Met literatuur en film kun je het oefenen van taalvaardigheden namelijk inhoud geven en koppelen aan communicatieve situaties. In dit boek wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden duidelijk dat literatuur en andere fictievormen al vanaf de onderbouw goed ingezet kunnen worden in het vreemdetalenonderwijs.

Bekijk hier het filmpje van Ewout van der Knaap waarin het vertelt over zijn boek. 

Yalla Yalla!

Yalla Yalla! is een eigentijdse, effectieve methode om kennis te maken met de Arabisch taal en bestaat uit een tekst- en oefenboek en een schrijfschrift gericht op het MSA. Deze bevatten luister- en leesteksten, uitleg over de grammatica, het Arabische alfabet, de Arabische cultuur en woordenlijsten. Daarnaast zijn er aparte lesboeken in de dialecten Syrisch, Egyptisch en Marokkaans waarin je eenvoudige gesprekken oefent in het gekozen dialect. Op de website van de methode is aanvullend audio- en beeldmateriaal te vinden. Met dit eerste deel, dat je halverwege niveau A1 brengt, leer je eenvoudige gesprekken te voeren over jezelf, je familie, begroeten en bedanken. Ook leer je eenvoudige tekstjes lezen en schrijven.

Yalla Yalla! is verkrijgbaar vanaf november.

Bezoek onze website voor nog veel meer interessante uitgaven!

Op onze website vind je een overzicht van onze nieuwe en herziene titels. Uiteraard vind je daar ook de al bestaande titels.
Binnenkort verschijnen de volgende boeken:
Impact op afstand - Online lesgeven in het hoger onderwijs
De herziening van Lessen in orde in het mbo
De herziening van Chinees? 'n Makkie! deel 3

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze educatief adviseur Femke Kikkert!

Docenten kunnen bij Femke terecht met al hun vragen over ons bestaande studiemateriaal. Femke komt graag (digitaal) bij je langs voor een persoonlijk gesprek om advies te geven over de toepassing van ons studiemateriaal in jouw lessen. Ook kun je bij haar terecht voor een presentatie over nieuwe uitgaven en het afnemen van gebruikerslicenties voor jouw studenten. Ze geeft advies over onze uitgaven voor lerarenopleidingen, talenonderwijs, NT2 & inburgering, vaardighedenonderwijs, hoger economisch onderwijs, gezondheidszorgonderwijs, sociale studies en computeronderwijs. Neem gerust contact op.