Management voor de culturele sector

1st edition | 2011 | Annette van der Zee (red.)

Management voor de culturele sector | Boek

9789046902103, 320 pages
€40.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Management voor de culturele sector | E-book

9789046961681, 320 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€40.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Management voor de culturele sector gaat in op de zakelijke kant van het werken in de kunst- en cultuursector. Het boek biedt een overzicht van belangrijke thema’s waar de (toekomstige) manager in deze sector mee te maken krijgt, zoals cultureel ondernemerschap, projectmanagement, strategisch management, hrm, financiën, marketing en communicatie. Voorbeelden en cases illustreren de toepassing van belangrijke theorieën in de praktijk.


Management voor de culturele sector is toegankelijk, praktisch en overzichtelijk. Elk hoofdstuk begint met leerdoelen en eindigt met een samenvatting, (discussie)opdrachten en tips voor verder lezen.

Mede hierdoor is Management in de culturele sector een geschikte inleiding voor hbo-studenten die een opleiding, minor, of afstudeervariant in kunst- en cultuurmanagement volgen. De bijdragen van diverse experts uit het werkveld en de uitgebreide praktijkcases maken het ook tot een interessant boek voor ieder ander met belangstelling voor zakelijk management in de kunst- en cultuursector.

Annette van der Zee is psycholoog en coördinator van de minor Kunst- en cultuurmanagement bij de opleiding Vrijetijdsmanagement van Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen.

De overige auteurs hebben hun sporen verdiend in het onderwijs, de advieswereld en bij culturele instellingen.

Waar andere boeken anekdotisch zijn met interviews (...) of focussen op cultureel ondernemerschap (...) geeft Van der Zee een volledig beeld van de organisatie van de culturele sector. De inhoud is dan ook vergelijkbaar met Amerikaanse handboeken (...), maar onderscheidt zich door de voorbeelden uit de Nederlandse cultuursector. (...) Het boek is een praktisch, volledig handboek dat een goed beeld geeft van de specifieke eigenschappen van de organisatie van de culturele sector. In die opzet is het geslaagd en is het voor het Nederlandstalige onderwijs een aanvulling op het gebied van cultuurmanagement.' – Boekman, nummer 89, winter 2011