Met recht bedreven!

Oefeningen juridische vaardigheden

2nd edition | 2019 | mr. Mitsy le Fèbre, mr. Marleen Huls
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Met recht bedreven! | Boek + website

9789046906682, 368 pages Onbeperkt toegang tot website
€44.95
 • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
 • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
 • 2 business day delivery within the Netherlands
 • In stock

Met recht bedreven! | Code voor website

9789046967959 Onbeperkt toegang tot website
€10.95
 • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Met recht bedreven! | E-book + website

9789046967942, 368 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€44.95
 • Direct access to your study materials
 • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Onlangs is Met recht bedreven! herzien. Bekijk de 3e editie>

Juridische vaardigheden vormen de basis van elk juridisch beroep en een goede training in deze vaardigheden is van essentieel belang. Met recht bedreven! is een werkboek boordevol oefeningen speciaal ontwikkeld voor de startende, nieuwsgierige en onderzoekende (rechten)student.

Met recht bedreven! bevat meer dan 150 oefeningen voor het ontwikkelen van juridische vaardigheden, zoals het ontleden van wetsartikelen, het oplossen van een juridische casus en het gebruik van rechtsbronnen. Daarnaast helpt het de steeds belangrijker wordende kritische onderzoekshouding te ontplooien, onder meer door berichten uit de media te vergelijken met de diverse rechtsbronnen, zoals uitspraken van rechters.

Elk hoofdstuk begint met theorie, zodat helder is welke vaardigheid wordt getraind. Daarna volgt een groot aantal oefeningen dicht bij de belevingswereld van de student, op verschillende niveaus en verdeeld over het burgerlijk recht, staatsrecht, bestuursrecht en strafrecht.

De code bij het boek geeft de gebruiker achttien maanden exclusieve toegang tot de website. Voor studenten staan hier extra oefeningen inclusief antwoordmodellen. Docenten kunnen een uitgebreid antwoordmodel op de praktijkoefeningen en tentamenmateriaal met antwoordmodellen aanvragen.

Met recht bedreven! is speciaal ontwikkeld voor juridische opleidingen in het hoger onderwijs en sluit in didactiek aan op Met recht begrepen! – Oefeningen in tekstbegrip, samenvatten en woordenschat voor juristen en Met recht bepleit! – Leer vaardig beargumenteren en betogen.

 • Het boek is geheel geactualiseerd;
 • Het aantal oefeningen is uitgebreid en vernieuwd;
 • Er is nieuw materiaal toegevoegd om mee te oefenen.  

Het docentenmateriaal bestaat uit:

 • een antwoordmodel bij de praktijkoefeningen uit de uitgave;
 • tentamenmateriaal met antwoordmodellen.

 

 

Request teaching material

Mr. Marleen Huls heeft enkele jaren in de advocatuur in ’s-Hertogenbosch gewerkt voordat zij de overstap maakte naar de Academie Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op de hogeschool heeft zij diverse functies vervuld, waaronder hoofddocente staats- en bestuursrecht, onderzoeker lectoraat Academie Rechten en het lectoraat Human Communication Development, propedeusecoördinator, lid en plaatsvervangend voorzitter van de examencommissie en jurist bij de afdeling Juridische Zaken. Sinds 2021 werkt zij bij de Tweede Kamer der Staten-Generaal: eerst als onderzoeker van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen en sinds 2022 bij de vaste commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Mr. Mitsy le Fèbre werkte een kleine tien jaar als (coördinerend) juridisch medewerker bij de sector Bestuursrecht en bij de Vreemdelingenkamer van de Rechtbank Arnhem en als hoofd juridische ondersteuning op de afdeling Sociale Zekerheid van de Rechtbank Den Bosch. Vervolgens werkte ze twaalf jaar als hoofddocente en propedeusecoördinator aan de Academie Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2023 werkt zij als beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs bij de gemeente Zutphen. In 2013 publiceerde zij samen met drs. Daisy van der Wagen-Huijskes Met recht begrepen!, een methode met oefeningen in tekstbegrip, samenvatten en woordenschat voor juristen.