Recht lezen 1

tekstbegrip en woordenschat

1st edition | 2014 | drs. Jacky van den Dikkenberg
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Recht lezen 1 | Boek + website

9789046904305, 211 pages 18 maanden toegang tot website
€27.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Recht lezen 1 | Code voor website

9789046960899 18 maanden toegang tot website
€10.95
  • Direct access your online study materials

 

!Attention: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Goed lezen is een van de basisvaardigheden van de jurist, niet alleen tijdens de studie maar ook in de praktijk. Recht lezen 1 biedt een schat aan (online) oefeningen in tekstbegrip en woordenschat voor toekomstige juristen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: niet alleen wordt de leesvaardigheid verbeterd en de woordenschat vergroot, ook de kennis van het recht in de praktijk neemt toe.


Het grootste deel van de aangeboden teksten in Recht lezen 1 bestaat uit rechtelijke uitspraken, geordend naar rechtsgebied (privaat-, bestuurs- en strafrecht). Daarnaast zijn er algemene voorwaarden, beleidsteksten en artikelen over juridische onderwerpen uit dag- en vakbladen. De eerste oefening van ieder hoofdstuk wordt gevolgd door een paragraaf over hoe je de tekst aanpakt. Daarna volgen meer oefeningen in oplopende moeilijkheidsgraad. Ieder hoofdstuk sluit af met vragen bij de woordenlijsten van de behandelde teksten.

Recht lezen 1 is bedoeld voor studenten aan (juridische) opleidingen in het hoger onderwijs: (HBO-)Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Bestuurskunde en economische opleidingen. Door de gekozen opzet is het zowel geschikt voor zelfstudie als voor taal- en ondersteuningslessen.

Het docentenmateriaal bestaat uit een didactische handleiding.

 

Request teaching material

Jacky van den Dikkenberg studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht en is docent taalbeheersing en communicatieve vaardigheden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam.