Schrijven voor welzijnswerkers

2nd edition | 2005 | Anatole Venema
Schrijven voor welzijnswerkers
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Schrijven voor welzijnswerkers | Boek

9789062834907, 221 pages
€25.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

In de welzijnssector wordt veel geschreven. Vaak kost het werkers moeite om tussen hun andere werkzaamheden door snel en helder te formuleren. Toch is beter schrijven eenvoudig te leren!

Dit boek besteedt in de eerste plaats aandacht aan de meest voorkomende briefsoorten en aan rapportage. Daarnaast komen folders, circulaires, notulen en persberichten aan bod, evenals eenvoudige notities en werkstukken. Tot slot worden de meest elementaire spellingskwesties kort behandeld.

Schrijven voor welzijnswerkers is opgezet als een werkboek, met stap-voor-stap-opdrachten en korte, verduidelijkende teksten en voorbeelden. De voorbeelden en opdrachten sluiten aan bij de beroepspraktijk van de sociaal dienstverlener en de sociaal-pedagogisch werker.

Schrijven voor welzijnswerkers is geschreven voor mbo en hbo studenten die een welzijnsstudie volgen. Ook kan dit boek een handig hulpmiddel zijn voor professionals werkzaam als sociaal dienstverlener en/of sociaal pedagogisch medewerker.
In deze tweede, herziene druk zijn de voorbeelden geactualiseerd, wordt het gebruik van e-mail geïntroduceerd en is vooral in het onderdeel ´formuleren´ het aantal oefeningen uitgebreid.
Anatole Venema is als docent schriftelijke communicatie verbonden geweest an de Hogeschool INHOLLAND. Ze werkt nu zelfstandig.