Werkboek communicatieadvies

Fasen, rollen en kernvragen

1st edition | 2006 | Peter 't Lam
Werkboek communicatieadvies

Werkboek communicatieadvies | Boek

9789062834983, 118 pages
€15.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Wie zich wil oriënteren op het geven van communicatieadvies komt doorgaans uit bij literatuur waarin óf alleen communicatie óf alleen advisering aan bod komt. Het Werkboek communicatieadvies brengt beide begrippen op evenwichtige en schematische wijze samen.


Allereerst wordt het begrip communicatieadvisering in kaart gebracht aan de hand van ervaringen van professionals en richtlijnen van beroepsorganisaties en opleidingen. Daarna komen zowel het werkveld van de communicatie als het begrip advisering in algemene zin aan bod. Dit mondt uit in de presentatie van een praktisch hanteerbaar schema voor communicatieadvies. Vervolgens wordt aan de hand van casussen getoond wat goed advies is op het gebied van de interne communicatie, koers en imago van de organisatie en de marketingcommunicatie. Ten slotte komen praktische en zakelijke aspecten van advisering aan bod zoals het adviesgesprek, de adviesrapportage en de implementatie van het advies.

Het Werkboek communicatieadvies is bedoeld voor hbo-studenten die een communicatieopleiding volgen.

Peter 't Lam is docent communicatie aan de School of Communication, Media & Music van Hogeschool INHOLLAND te Diemen. Hij is daar tevens associate lector Publieke Meningsvorming. Eerder verscheen van zijn hand het Werkboek communicatieplanning.