Docentenservice

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Zit jouw vraag of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Docentenservice

Wanneer heb ik recht op een beoordelingsexemplaar?

De uitgave moet relevant zijn voor je vakgebied. Je groep cursisten moet 10 of meer cursisten bevatten. Bij een kleinere groep krijg je 50% korting op de verkoopprijs. 

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan het aanvragen van een beoordelingsexemplaar?

De uitgave moet relevant zijn voor je vakgebied. Je groep cursisten moet 10 of meer cursisten bevatten. Als tegenprestatie verwachten wij dat je een ingevuld beoordelingsformulier terugstuurt waarin je de betreffende uitgave hebt beoordeeld.

Wanneer heb ik recht op een gebruikersexemplaar?

Staat een uitgave op de literatuurlijst en je beschikt als docent-gebruiker nog niet over een eigen exemplaar, dan kun je een gebruikersexemplaar aanvragen. 

Hoe vraag ik een beoordelingsexemplaar aan?

Log eerst in met je Coutinho-account. Ga in de webshop naar de uitgave waarvan je een beoordelingsexemplaar wilt aanvragen. Klik rechts op de button Beoordelingsexemplaar aanvragen. Kies onder Reden aanvraag voor de optie ´ter beoordeling´.

Hoe vraag ik een gebruikersexemplaar aan?

Log eerst in met je Coutinho-account. Ga in de webshop naar de uitgave waarbij je een beoordelingsexemplaar wilt aanvragen. Klik rechts op de button Beoordelingsexemplaar aanvragen. Kies onder Reden aanvraag voor de optie ´reeds verplicht´.

Wanneer heb ik recht op docentenmateriaal?

Als je een titel verplicht voorschrijft, heb je recht op het extra materiaal bij de betreffende uitgave.

Waar vind ik docentenmateriaal?

Ga naar onze webshop en zoek de titel waarbij je docentenmateriaal wilt aanvragen. Klik op Toepassing in het onderwijs. Hier vind je een link naar het formulier waarmee je het docentenmateriaal kunt aanvragen. Je krijgt het materiaal per e-mail toegestuurd. Je kunt hiervoor alleen het e-mailadres van je onderwijsinstelling gebruiken. Docentenmateriaal wordt niet naar je privéadres verstuurd. 

Ik heb een goed idee voor een nieuwe uitgave. Bij wie kan ik terecht?

We staan altijd open voor nieuwe uitgeefideeën, of het nu gaat om digitale of klassikale lesvormen. Neem gerust contact met ons op! Stuur een e-mail naar info@coutinho.nl.

Ik overweeg om eigen lesmateriaal te laten uitgeven, kan ik hiervoor bij jullie terecht?

Jazeker. Onze uitgevers willen graag met je in gesprek. Stuur een e-mail naar info@coutinho.nl.  

Ik wil advies over een van jullie uitgaven, bij wie kan ik terecht?

Je kunt contact opnemen met onze educatief adviseur. Hij geeft je graag advies over onze uitgaven en komt langs voor presentaties op scholen. Je kunt ook met hem in gesprek over toepassing van onze studieboeken in je lessen, het gebruik van digitaal studiemateriaal en de mogelijkheden van gebruikerslicenties voor jouw studenten.

Ik wil graag auteur worden. Kan dat?

Ben je deskundige op je eigen vakgebied en als docent verbonden aan het hoger onderwijs of het volwassenenonderwijs en heb je vaak veel ideeën voor lesmateriaal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een succesvolle uitgave ontwikkelen bij Uitgeverij Coutinho betekent dat verschillende onderwijsinstellingen met jouw materiaal gaan werken. In samenwerking met de uitgever wordt daarom veel aandacht besteed aan de afstemming met het onderwijs zodat je uitgave breed gedragen wordt.

Ook nadat je het manuscript hebt ingeleverd kun je rekenen op de steun en vakkennis van de uitgever, redacteur, productiebegeleider en marketeer. Zorgvuldigheid en deskundigheid zijn hierbij onze belangrijkste uitgangspunten. Wij zorgen samen met jou voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.