Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde

Kwantitatieve methoden met Exceltoepassingen

2e druk | 2014 | Donald van As, Jaap Klouwen
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde | Boek + website

9789046904152, 244 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 24,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde | E-book + website

9789046962374, 244 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 24,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

Studenten van economische studies moeten beschikken over parate kennis van en ervaring met het werken met kwantitatieve gegevens. Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde biedt studenten die kennis en ervaring.

In Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde staan de twee belangrijkste wiskundige basisfuncties centraal: de lineaire en de exponentiële functie. Alle toepassingen van deze functies en hun onderlinge verbanden komen aan de orde, met veel aandacht voor wiskundige bewerkingen. Daarnaast verkent Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde kwadratische functies, derdegraads functies, gebroken functies en trapfuncties. In de laatste twee hoofdstukken komen toepassingen uit de financiële rekenkunde en ondernemingsfinanciering aan bod. Excel is het hulpmiddel bij al deze kwantitatieve toepassingen.

In het bijbehorende online studiemateriaal staan de antwoorden en de uitwerkingen van alle opgaven, oefententamens en extra cases met opdrachten.

Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde is geschreven voor bachelorstudenten economie aan hbo en universiteit.

In deze tweede herziene druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over rentabiliteitswaarde. Het hoofdstuk over financiële rekenkunde is herschreven en het onderwerp afschrijvingsmethoden is toegevoegd. Deze twee hoofdstukken samen dekken nu alle gangbare berekeningen in de financiële wereld. Het aantal opgaven is uitgebreid en er zijn nieuwe voorbeelden uit de commerciële economie en bedrijfseconomie opgenomen.

Het docentenmateriaal bevat oefentoetsen en de uitwerkingen hiervan.

 

Docentenmateriaal aanvragen

Donald van As en Jaap Klouwen zijn verbonden aan de HvA-HES te Amsterdam. Zij geven onder andere onderwijs in kwantitatieve toepassingen binnen de economie en het financieel management.