Chinees? 'n Makkie! Deel 3

1e druk | 2008 | Tin Chau Tsui, Shuo Cai, Rob Kuster, Tao Xing
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Chinees? 'n Makkie! Deel 3 | Boek + website

9789046901243, 192 pagina's
€ 39,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Chinees? 'n Makkie! Deel 3 | Docentenmateriaal (pdf)

9789046960050, 140 pagina's
€ 59,50
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

De methode Chinees? 'n Makkie! zich op het lezen, spreken en luisteren. De grammatica staat in dienst van de communicatie: alleen waar het voor de begrijpelijkheid nodig is, wordt deze uitgelegd.

In deel 1 en 2 van Chinees? 'n Makkie! hebben de leerlingen al uitgebreid kennisgemaakt met de Chinese taal. In deel 3 worden de leerlingen uitgedaagd om hun kennis van het Chinees te vergroten door middel van meer nieuwe woorden en oefeningen. Bekende karakters worden geleidelijk aan minder ondersteund door het Hànyu Pinyin. Wel wordt de inhoud van deel 1 en 2 regelmatig herhaald, zodat de leerlingen oude en nieuwe kennis kunnen combineren.

De inhoud en de didactische opzet sluiten aan bij de belevingswereld van middelbare scholieren. Zo bevat het materiaal veel visuele aspecten en is er rekening gehouden met een spanningsboog van een kwartier. De vaardigheden die worden behandeld sluiten aan bij de richtlijnen van het Europese Referentiekader en veel oefeningen zijn gebaseerd op de toetswijze van het Staatsexamen Chinese taal voor buitenlanders.

Chinees? ’n Makkie! is een communicatieve taalmethode die speciaal is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Voor leerlingen: Ga naar de website voor de interactieve oefeningen en het audiomateriaal. Vanaf iedere computer, thuis of op school, kun je bij dit materiaal. De audiobestanden mag je, exclusief voor eigen gebruik of voor gebruik in het klaslokaal, branden op een cd. Op de website vind je woordenlijsten Chinees-Nederlands per les en Chinees-Nederlands en Nederlands-Chinees op alfabetische volgorde.

Voor docenten: De docentenhandleiding bevat didactische tips en de antwoorden op de oefeningen uit het boek. Na bestelling krijgt u de docentenhandleiding als pdf-bestand per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het gratis overzicht Werkvormen en variaties voor het talenonderwijs.

Volg Chinees? 'n Makkie! op Facebook

Chinees? 'n Makkie! Deel 3 is ontwikkeld door een team van docenten Chinees uit Nederland en China, met Tin Chau Tsui als hoofdontwikkelaar. Tin Chau Tsui is senior docent Chinees aan de Hogeschool Zuyd en docent Chinees in het voortgezet onderwijs. In 2004 was hij de eerste docent Chinees aan een middelbare school in Nederland. Hij is geboren in Hongkong en opgegroeid in Nederland. Het team bestaat verder uit Rob Kuster, docent Chinees aan de Hogeschool Zuyd, Tao Xing, docent aan het College of Foreign Languages, Beijing University of Technology en Shuo Cai, docent aan de Beijing University of Technology.