Chinees? 'n Makkie! Deel 4

1e druk | 2009 | Tin Chau Tsui, Shuo Cai, Rob Kuster, Tao Xing
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Chinees? 'n Makkie! is een communicatieve taalmethode voor het voortgezet onderwijs. In deel 1, 2 en 3 van Chinees? 'n Makkie! hebben de leerlingen al uitgebreid kennisgemaakt met de Chinese taal. Deel 4 is het laatste en afsluitende deel van deze methode. De Taalwijzer neemt in dit deel een extra belangrijke plaats in. Hierin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de culturele aspecten en de gevorderde grammaticale constructies binnen het Chinees.

De inhoud en de didactische opzet van Chinees? 'n Makkie! passen bij de belevingswereld van middelbare scholieren. Zo bevat het materiaal veel visuele aspecten en is er rekening gehouden met een korte spanningsboog.

De vaardigheden die worden behandeld sluiten aan bij de richtlijnen van het Europese Referentiekader (ERK) en veel oefeningen zijn gebaseerd op de toetswijze van het Staatsexamen Chinese taal voor buitenlanders. Het eindniveau van deze vier delen is niveau A2 van het ERK.

Chinees? ’n Makkie! is een communicatieve taalmethode die speciaal is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Voor leerlingen: Ga naar de website voor de interactieve oefeningen en het audiomateriaal. Vanaf iedere computer, thuis of op school, kun je bij dit materiaal. De audiobestanden mag je, exclusief voor eigen gebruik of voor gebruik in het klaslokaal, branden op een cd. Op de website vind je woordenlijsten Chinees-Nederlands per les en Chinees-Nederlands en Nederlands-Chinees op alfabetische volgorde.

Voor docenten: De docentenhandleiding bevat didactische tips en de antwoorden op de oefeningen uit het boek. Na bestelling krijgt u de docentenhandleiding als pdf-bestand per e-mail toegestuurd.
Klik hier voor het gratis overzicht Werkvormen en variaties voor het talenonderwijs.

Volg Chinees? 'n Makkie! op Facebook

Chinees? 'n Makkie! Deel 4 is ontwikkeld door een team van docenten Chinees uit Nederland en China, met Tin Chau Tsui als hoofdontwikkelaar. Hij is senior docent Chinees aan de Hogeschool Zuyd en docent Chinees in het voortgezet onderwijs. In 2004 was Tin Chau Tsui de eerste docent Chinees aan een middelbare school in Nederland. Het team bestaat verder uit Rob Kuster, docent Chinees aan de Hogeschool Zuyd, Tao Xing, docent aan het College of Foreign Languages, Beijing University of Technology en Shuo Cai, docent aan de Beijing University of Technology.