De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo

Oefenbundel bij Natuuronderwijs inzichtelijk

2e druk | 2021 | Hans van der Grind
De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo | Boek

9789046907733, 256 pagina's
Circa
€ 25,00
april 2021
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Om aan een pabo te mogen studeren, moeten mbo’ers en een deel van de havisten de landelijke verplichte Toelatingstoets Natuur en Techniek behalen om te mogen starten. Deze toets test de kennis en vaardigheden op havo 3/vmbo-T 4 niveau. Op basis van scores op de voorloper van deze toets, is de verwachting dat deze voor veel aankomende pabostudenten een struikelblok gaat vormen. De praktijk wijst uit dat trainen in het maken van de toets de kans op slagen aanzienlijk vergroot. De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo is, samen met de uitgave Natuuronderwijs inzichtelijk, een gedegen oefeningenbron voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets en de kennisbasistoets. Dit boek voldoet aan de aangepaste eisen voor de pabo, zoals beschreven in het SLO-document 'Handreiking natuur en techniek', juli 2014.


De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo bevat bijna zevenhonderd oefenvragen met antwoorden plus uitleg en verwijzingen naar de corresponderende leerinhouden in de pabomethode Natuuronderwijs inzichtelijk. Het grote voordeel is dat je op deze manier snel aan de slag kunt met de kennis per (deel)kernconcept die je nog moet bijspijkeren, en jezelf dus efficiënt en effectief kunt voorbereiden.

De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo is geschikt voor aankomende pabo-studenten en studenten die hun kennis willen bijspijkeren.

Dit oefenboek is aangepast aan de vijfde, herziene druk van Natuuronderwijs inzichtelijk (voorjaar 2021). Hierin is gekeken naar verschillende onderwijskundige ontwikkelingen, zoals de ontwikkelde bouwstenen voor curriculum.nu en de herijkte kennisbasis ‘Natuurwetenschappen en technologie’ voor de pabo uit 2018.  In De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo zijn deze nieuwe ontwikkelingen in de vorm van aangepaste casussen in een groot aantal hernieuwde vraagstellingen verwerkt. Dit boek is zowel te gebruiken bij de vierde als de vijfde druk van Natuuronderwijs inzichtelijk.

Hans van der Grind was werkzaam als docent Natuur en Techniek bij de Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitvoering van cursussen en toetsontwikkeling voor de toelatingstoetsen van de pabo.