De verdeling van arbeid

Een verkenning van vraag en aanbod, beleid en sociale zekerheid

3e druk | 2007 | Siep van der Werf
De verdeling van arbeid

De verdeling van arbeid | Boek

9789046900321, 272 pagina's
€ 29,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Arbeid staat centraal in onze maatschappij. 'Allemaal aan het werk' is het credo en mensen zonder werk lijken niet meer mee te tellen. Toch zijn er op dit moment honderdduizenden mensen in Nederland die niet actief zijn op de arbeidsmarkt: omdat ze geen geschikte baan kunnen vinden, nooit gewerkt hebben, arbeidsongeschikt of te oud zijn. En omdat iedereen – man en vrouw – wordt geacht te werken, hebben steeds meer mensen te maken met de combinatie van zorg en werk.

Met de wijzigingen in de sociale zekerheid (WW, WIA en WWB) verandert ook het takenpakket van medewerkers in het hrm en de hulp- en dienstverlening. Zij krijgen steeds meer de taak mensen te helpen zich te ontwikkelen binnen hun huidige positie of te begeleiden op weg naar een nieuwe baan, al dan niet met behulp van re-integratietrajecten. Om op deze veranderende eisen van de arbeidsmarkt goed voorbereid te zijn, is het van belang een realistisch beeld te hebben van de werking van de arbeidsmarkt, het beleid en de sociale zekerheid. De auteur gebruikt aansprekende voorbeelden om theorie en praktijk te verbinden. Studievragen en opdrachten geven de mogelijkheid tot verdere verdieping in de stof.

De verdeling van arbeid biedt studenten die een opleiding volgen op het gebied van hrm, hulp- of (juridische) dienstverlening, een interdisciplinaire verkenning van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid.
Deze derde, herziene druk is geactualiseerd, met name de teksten over de regelingen en voorzieningen in onze verzorgingsstaat, de tendens om meer mensen aan het werk te krijgen, en over de combinatie van zorg en werk.
Siep van der Werf is docent aan het Instituut voor Hoger Juridisch Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam.