Journalistiek schrijven voor krant en vakblad

2e druk | 2002 | Henk Donkers, Jaap Willems
Journalistiek schrijven voor krant en vakblad
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Journalistiek schrijven voor krant en vakblad | Boek + website

9789062833368, 502 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 45,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Henk Donkers en Jaap Willems willen studenten en afgestudeerden leren om begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk te schrijven over onderwerpen die aan de orde komen in (wetenschaps)bijlagen en opiniepagina's van kranten en in vakbladen.

Journalistiek schrijven voor krant en vakblad bestaat uit drie delen. In het eerste deel behandelen de auteurs de algemene principes van journalistiek schrijven: hoe bereid je een artikel voor, hoe verzamel je informatie, hoe breng je verhaallijn en structuur aan en hoe kun je aantrekkelijk formuleren. In het tweede deel komen enkele veelgebruikte genres aan de orde, zoals nieuwsartikelen, interviews, boekbesprekingen, opiniërende teksten en persberichten. In het laatste deel staan de auteurs stil bij de achtergronden: barrières die je moet overwinnen in contacten met deskundigen, juridische kaders waarbinnen je moet opereren en morele dilemma's waarvoor je kunt komen te staan.

Journalistiek schrijven voor krant en vakblad is bedoeld voor iedereen die aan een universiteit of hogeschool een opleiding volgt of heeft gevolgd en ook journalistiek wil kunnen schrijven. Het boek is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in cursussen.

In deze tweede, herziene druk is het hoofdstuk over nieuwe media komen te vervallen. Het oefenmateriaal en de voorbeeldteksten zijn in plaats van op een diskette nu te vinden op het Internet.
Henk Donkers is journalist en docent communicatieve vaardigheden aan de Faculteit der Beleidswetenschappen van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Jaap Willems is hoofddocent wetenschapscommunicatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.