Recht: een introductie

2e druk | 2019 | mr. Parviz Samim, mr. Amber Bolk
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Wetsartikelen, verschillende indelingen in het recht, jurisprudentie en verdragen: tijdens de eerste kennismaking met het recht kun je je overdonderd voelen door de hoeveelheid informatie die er op je af komt. Recht: een introductie biedt een gestructureerde verkenning van het recht met veel herkenbare voorbeelden.

Het studiemateriaal introduceert alle belangrijke rechtsgebieden aan de hand van casussen met fictieve personen. Elk fictieve persoon loopt binnen een desbetreffend rechtsgebied tegen zaken aan waar zij vragen over hebben. Door de vragen van deze persoon te beantwoorden, leer je de relevante wetten, regels en hun betekenis kennen.

Recht: een introductie bespreekt in drie delen het rechtssysteem in Nederland, het privaatrecht en het publiekrecht. Aan bod komen onder andere het consumentenrecht, het arbeidsrecht, het personen- en familierecht, het goederenrecht, het huurrecht, het bestuursrecht, het vreemdelingenrecht, het strafrecht en het internationaal en Europees recht. 

Om je extra te ondersteunen is er online studiemateriaal bij dit boek beschikbaar. Op de bijbehorende website staan een begrippentrainer en oefenvragen.

Recht: een introductie is zeer geschikt voor studenten die een inleiding recht volgen, onder andere bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten. Door de toegankelijkheid van het boek is het eveneens geschikt voor studenten van andere opleidingen met een inleiding recht. Het boek is ook goed bruikbaar voor zelfstudie.

Het docentenmateriaal bij Recht: een introductie bevat tentamenvragen. 

 

Docentenmateriaal aanvragen

Mr. Parviz Samim en mr. Amber Bolk zijn docent recht aan de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim is ook auteur van Vreemdelingenrecht begrepen, De democratische rechtsstaat – een feit of droom? en Consument & recht in de praktijk.

"Door middel van talrijke fictieve casusvoorbeelden komt in dit werk een veelheid van algemene en fundamentele onderwerpen uit het Nederlands en Europees recht aan de orde. Het boek is in drie secties verdeeld: Recht algemeen, Privaatrecht en Publiekrecht. Bij dit boek hoort online studiemateriaal. Voor de student is dit boek een prima eerste kennismaking met het recht, voor de geïnteresseerde leek is het een interessant naslagwerk. Het taalgebruik, uitgebreide register en gebruik van schema's en kleurendruk om de rechtsregel en de lopende tekst te onderscheiden, maken het boek goed toegankelijk." - Mr. J.J. Groen van NBD Biblion