Recht lezen 1

tekstbegrip en woordenschat

1e druk | 2014 | drs. Jacky van den Dikkenberg
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Recht lezen 1 | Boek + website

9789046904305, 211 pagina's 18 maanden toegang tot website
€ 27,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Recht lezen 1 | Code voor website

9789046960899 18 maanden toegang tot website
€ 10,95
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Goed lezen is een van de basisvaardigheden van de jurist, niet alleen tijdens de studie maar ook in de praktijk. Recht lezen 1 biedt een schat aan (online) oefeningen in tekstbegrip en woordenschat voor toekomstige juristen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: niet alleen wordt de leesvaardigheid verbeterd en de woordenschat vergroot, ook de kennis van het recht in de praktijk neemt toe.


Het grootste deel van de aangeboden teksten in Recht lezen 1 bestaat uit rechtelijke uitspraken, geordend naar rechtsgebied (privaat-, bestuurs- en strafrecht). Daarnaast zijn er algemene voorwaarden, beleidsteksten en artikelen over juridische onderwerpen uit dag- en vakbladen. De eerste oefening van ieder hoofdstuk wordt gevolgd door een paragraaf over hoe je de tekst aanpakt. Daarna volgen meer oefeningen in oplopende moeilijkheidsgraad. Ieder hoofdstuk sluit af met vragen bij de woordenlijsten van de behandelde teksten.

Recht lezen 1 is bedoeld voor studenten aan (juridische) opleidingen in het hoger onderwijs: (HBO-)Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Bestuurskunde en economische opleidingen. Door de gekozen opzet is het zowel geschikt voor zelfstudie als voor taal- en ondersteuningslessen.

Het docentenmateriaal bestaat uit een didactische handleiding.

 

Docentenmateriaal aanvragen

Jacky van den Dikkenberg studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht en is docent taalbeheersing en communicatieve vaardigheden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam.