Economisch onderwijs

Economisch onderwijs

Het werkveld waar studenten zich na hun studie in gaan bevinden, is continu in beweging. Dat vraagt om studiemateriaal dat ze daadwerkelijk op de praktijk voorbereidt. Voor het hoger economisch onderwijs heeft Uitgeverij Coutinho een uiteenlopend aantal uitgaven beschikbaar. Basisboeken en inleidende uitgaven waar studenten gedurende hun hele studie van profiteren. Maar ook lesmateriaal dat toekomstig professionals ondersteunt in het ontwikkelen van de belangrijkste vaardigheden binnen hun vakgebied. Opleidingen als Bedrijfskunde, Commerciële economie, HBO-Rechten, Communicatie en HRM bieden we generieke en vakspecifieke boeken, inclusief docentenmateriaal en online studiemateriaal dat het lesgeven en opnemen van de informatie vergemakkelijkt én leuker maakt. Bekijk hieronder ons aanbod voor het hoger economisch onderwijs. 

31-40 van 103 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Tekstzinnig

    Tekstzinnig

    • Ondertitel : Kritisch denken, zoeken en schrijven in het hbo
    • Auteurs : Ank van Heur, Brigit Kolen
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2019

    Tekstzinnig helpt studenten stapsgewijs door het (academisch) schrijfproces heen, van informatie zoeken tot die informatie in een zakelijke tekst gieten. Met dit boek leert de student hoe zoekmachines werken, hoe bronnen op betrouwbaarheid beoordeeld kunnen worden en hoe informatie uit die bronnen correct weergegeven kan worden in een tekst zonder (per ongeluk) onrechtmatig werk van anderen te kopiëren. Het boek helpt ook met de meest gemaakte fouten in formulering, stijl en spelling. 

    Bekijk product
  2. Sportbeleid in Nederland

    Sportbeleid in Nederland

    • Ondertitel : Van vereniging tot rijksoverheid
    • Auteurs : Sanne Cobussen, Erik Puyt, Arnoud van de Ven
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2019

    De wereld van de sport lijkt eenvoudig, maar bij ‘gewoon’ kunnen sporten komt nogal wat kijken. Hoe ziet het beleid in verschillende organisaties eruit? En welke ontwikkelingen zijn er voor de toekomst te verwachten? Sportbeleid in Nederland behandelt het Nederlandse sportbeleid in drie delen.

    Bekijk product
  3.            Managementvaardigheden

    Basisboek managementvaardigheden

    • Ondertitel : Van zelfkennis naar leiderschap
    • Auteurs : Wouter Fioole, Debora van Wely
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2019

    Basisboek managementvaardigheden introduceert de belangrijkste managementtheorieën en biedt werkvormen om managementvaardigheden te trainen. De uitgave bespreekt essentiële vaardigheden voor leidinggevenden, zoals het motiveren van medewerkers en het omgaan met conflicten. Ook laat deze uitgave het belang zien van zelfkennis van de manager en de context waarin gewerkt wordt.

    Bekijk product
  4. Inleiding risicomanagement

    Inleiding risicomanagement

    • Auteurs : Dennis van der Waal
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2019

    Inleiding risicomanagement beschrijft de basisprincipes van risicomanagement. De specifieke onderdelen van het risicomanagementproces worden behandeld vanuit verschillende perspectieven. Het doorlopen van de stappen van het proces maakt studenten bewust van de risico's waaraan organisaties blootgesteld worden. Hierna zijn zij in staat verantwoorde keuzes te maken bij de mogelijke beheersing van risico's.

    Bekijk product
  5. Een pedagogisch sportklimaat

    Een pedagogisch sportklimaat

    • Ondertitel : Het realiseren van een positieve clubcultuur
    • Auteurs : Arnold Bronkhorst, Jens van der Kerk, Nicolette Schipper-van Veldhoven
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Sportclubs worden steeds vaker als opvoedmilieus gezien. Op de sportclub worden normen en waarden overgedragen, wordt geleerd om te gaan met winst en verlies, en wordt kinderen geleerd samen te werken en afspraken na te komen. Een sociaal veilig en positief sportklimaat is daarom erg belangrijk. Een pedagogisch sportklimaat heeft als doel iedereen in de sport, van bestuurslid tot vrijwilliger, van kennis te voorzien om tot een pedagogisch sportklimaat te komen.

    Bekijk product
  6. Publiek management

    Publiek management

    • Auteurs : Wim van Noort, Sandra Groeneveld, Marieke van der Hoek, Jelmer Schalk, Joris van der Voet
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Publieke organisaties vervullen cruciale functies in de maatschappij. Van hen wordt verwacht dat ze daarbij transparant opereren, maar ook efficiënt en flexibel zijn. Publiek management heeft als doel om zowel studenten als publieke managers inzicht te geven in de spanningen en dilemma’s die uit deze verwachtingen voortkomen en waarmee leidinggevenden van publieke organisaties in de dagelijkse praktijk te maken hebben.

    Bekijk product
  7. Organisatiediagnose

    Organisatiediagnose

    • Ondertitel : Van onderzoek tot advies
    • Auteurs : Karin Prins
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Organisatiediagnose biedt studenten een praktische handleiding om – in plaats van zomaar vermeende oplossingen te implementeren – eerst goed te onderzoeken wat er echt aan de hand is en op basis daarvan een bedrijf advies te geven. Wanneer studenten het boek gelezen hebben en de opdrachten hebben gedaan, is hun onderzoek uitgevoerd en het onderzoeksverslag geschreven.

    Bekijk product
  8. Diversiteitscompetentie

    Diversiteitscompetentie

    • Ondertitel : Niet culturen, maar mensen ontmoeten elkaar
    • Auteurs : Edwin Hoffman, Arjan Verdooren
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Door onze multiculturele samenleving is interculturele communicatie een belangrijk thema. In Diversiteitscompetentie is het uitgangspunt interpersoonlijke in plaats van interculturele communicatie: de ontmoeting tussen mensen en niet tussen culturen. Processen, uitdagingen en vaardigheden die van belang zijn in onze 'superdiverse' werled komen aan bod. Ook het TOPOI-model wordt uitgebreid omschreven.

    Bekijk product
  9. Conflicthantering en mediation

    Conflicthantering en mediation

    • Auteurs : Govert Apol, Simone Kalff, Linda Reijerkerk, Marion Uitslag
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Conflicthantering en mediation geeft een brede inleiding in dit vakgebied. Het belicht theorie rondom communicatie, conflict en conflictpreventie en omschrijft alle ins en outs van conflicthantering en specifiek mediation. Ook worden specifieke terreinen van mediation behandeld, zoals mediation bij echtscheiding of bij arbeidsconflicten.

    Bekijk product
  10. Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties

    Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties

    • Ondertitel : Een praktische gids
    • Auteurs : Tim 'S Jongers
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2018

    Een organisatie die met vrijwilligers werkt moet van alle markten thuis zijn. Een gezond financieel beleid, anticiperen op wet- en regelgeving, vrijwilligers aansturen en nieuwe vrijwilligers werven zijn daar maar enkele voorbeelden van.Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties behandelt alle…

    Bekijk product

31-40 van 103 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren