Economisch onderwijs

Economisch onderwijs

Het werkveld waar studenten zich na hun studie in gaan bevinden, is continu in beweging. Dat vraagt om studiemateriaal dat ze daadwerkelijk op de praktijk voorbereidt. Voor het hoger economisch onderwijs heeft Uitgeverij Coutinho een uiteenlopend aantal uitgaven beschikbaar. Basisboeken en inleidende uitgaven waar studenten gedurende hun hele studie van profiteren. Maar ook lesmateriaal dat toekomstig professionals ondersteunt in het ontwikkelen van de belangrijkste vaardigheden binnen hun vakgebied. Opleidingen als Bedrijfskunde, Commerciële economie, HBO-Rechten, Communicatie en HRM bieden we generieke en vakspecifieke boeken, inclusief docentenmateriaal en online studiemateriaal dat het lesgeven en opnemen van de informatie vergemakkelijkt én leuker maakt. Bekijk hieronder ons aanbod voor het hoger economisch onderwijs. 

61-70 van 103 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. De wereld van arbeidsbemiddeling

    De wereld van arbeidsbemiddeling

    • Ondertitel : Recruitment en re-integratie
    • Auteurs : Ilonka Dorrepaal, Mirjam Weima - Oberink
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    In de wereld van arbeidsbemiddeling spelen veel partijen een rol. Denk hierbij aan uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus, headhunters, het UWV en de afdeling corporate recruitment. Goede kennis van dit speelveld is nodig om er in te kunnen opereren. De wereld van arbeidsbemiddeling beschrijft deze kennis en geeft een compleet overzicht van de dagelijkse praktijk van de arbeidsbemiddelaar.

    Bekijk product
  2. Toegepaste micro-economie

    Toegepaste micro-economie

    • Auteurs : Frank Dietz, Wim Heijman, Peter Marks
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    Studenten ervaren de wereld van de micro-economie vaak als zeer abstract. Toegepaste micro-economie slaat een brug tussen de concrete belevingswereld van studenten en de abstracte manier waarop in de micro-economie maatschappelijke vraagstukken worden geanalyseerd. De theorie is ruim geïllustreerd met grafieken.

    Bekijk product
  3. Voor de goede orde

    Voor de goede orde

    • Ondertitel : Handhaven van regels en wetten
    • Auteurs : Hannie Raaff
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    Het centrale thema van Voor de goede orde is 'handhaving', een begrip dat vaak verward wordt met 'straffen'. Handhaving omvat een breed scala aan activiteiten die ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Voor de goede orde beschrijft hoe. 

    Bekijk product
  4. Interviewen

    Interviewen

    • Ondertitel : Onthullend en respectvol
    • Auteurs : Michelle van Waveren
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    In Interviewen wordt het journalistieke vraaggesprek in de eerste plaats benaderd als sociale interactie, waarbij het effectief inzetten van bepaalde technieken kan leiden tot een goede gesprekschemie tussen interviewer en geïnterviewde. Het boek vergelijkt concrete onthullingstechnieken en vraagvormen voor verschillende media als radio, televisie en print.

    Bekijk product
  5. Vaardigheden voor het samenwerken in teams

    Vaardigheden voor het samenwerken in teams

    • Auteurs : Jan Pieter van Oudenhoven, Hanneke Grutterink
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    Werken in teams is helemaal van nu. Meer dan ooit moeten medewerkers met elkaar communiceren en samenwerken. De nadruk ligt op het verbeteren van de effectiviteit van die samenwerking en op de interpersoonlijke aspecten van samenwerken. Dat geldt bijvoorbeeld in zorg en welzijn waar sterk wordt inge…

    Bekijk product
  6. Praktijkonderzoek in marketing en communicatie

    Praktijkonderzoek in marketing en communicatie

    • Ondertitel : Van probleem naar advies
    • Auteurs : Boudewijn Raessens
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2015

    Praktijkonderzoek in marketing en communicatie helpt bij het opstellen van de centrale onderzoeksvraag en de deelvragen, bij het kiezen van de juiste methodes voor dataverzameling en het analyseren daarvan. Ook ondersteunt het  bij de totstandkoming van het schriftelijk eindproduct: een advies in de vorm van een onderzoeksrapport of scriptie. De theorie is geïllustreerd met voorbeelden uit de marketing- en communicatiepraktijk.

    Bekijk product
  7. Principles and Pitfalls of English Grammar

    Principles and Pitfalls of English Grammar

    • Auteurs : J. Lachlan Mackenzie
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2014

    Nederlandstalige sprekers van het Engels maken geregeld fouten in de Engelse grammatica. Principles and Pitfalls of English Grammar gaat uit van het idee dat als je de overeenkomsten en verschillen tussen het Nederlands en het Engels beter kent, je de valkuilen makkelijker kunt vermijden.…

    Bekijk product
  8. Risico- en crisiscommunicatie

    Risico- en crisiscommunicatie

    • Auteurs : Frank Regtvoort, Hans Siepel
    • Druk : 4e druk
      Verschijningsjaar : 2014

    Risico- en crisiscommunicatie bespreekt fundamentele veranderingen die zich in onze samenleving voltrekken, inventariseren de risico’s waaraan we blootstaan en schetsen de wijze waarop de crisisbeheersing is georganiseerd. Tegen deze achtergrond geeft de uitgave een nauwgezet beeld van de uitgangspunten van de risico- en crisiscommunicatie en de werkzaamheden van de communicatieprofessional.

    Bekijk product
  9. Doing in-company research projects

    Doing in-company research projects

    • Ondertitel : a step by step approach
    • Auteurs : Arjan de Bont
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2014

    Doing in-company research helps students do in-company research via a straightforward step-by-step approach. After mapping out information gaps, research questions are addressed by systematically collecting and analyzing data. The research findings help formulate practical recommendations. Each step is explained in detail, with extra information and short examples.

    Bekijk product
  10. Verkeer en vervoer in hoofdlijnen

    Verkeer en vervoer in hoofdlijnen

    • Auteurs : Bert van Wee, Jan Anne Annema
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2014

    In Verkeer en vervoer in hoofdlijnen worden inzichten uit de economie, ruimtelijke wetenschappen, civiele techniek en psychologie gecombineerd. Achtereenvolgens worden de werking en de effeten van verkeers- en vervoerssystemen, en het onderzoek en beleid op dit gebied behandeld. Zo ontstaat een helder beeld van de functie, problemen en betekenis van verkeer en vervoer in onze maatschappij.

    Bekijk product

61-70 van 103 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren