Tussen pluche en publiek

Lokale politiek in de praktijk

1e druk | 2005 | Igno Pröpper, Hans Kessens
Tussen pluche en publiek
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Tussen pluche en publiek | Boek

9789062834112, 256 pagina's
€ 26,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

De politiek is in het overheidsbeleid vaak onzichtbaar voor de burgers. De politieke keuzes die aan het beleid ten grondslag liggen, zijn zoekgeraakt of worden verborgen gehouden. In Tussen pluche en publiek pleiten de auteurs voor een 'herontdekking van de politiek'.

Van oudsher werken politici en bestuurders samen om conflicten niet op de spits te drijven en beleid politiek te neutraliseren. De auteurs maken inzichtelijk hoe politici en bestuurders juist kunnen samenwerken om een meer zichtbare politiek te realiseren. Het boek biedt handvatten voor het organiseren van het politieke proces op zowel rijks-, gemeentelijk als provinciaal niveau. Het gaat dan om het samenspel tussen de burgers en de gekozen vertegenwoordigers en tussen volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren.

Tussen pluche en publiek is bedoeld voor politici, bestuurders, griffiers, journalisten en beleidsadviseurs die zich willen verdiepen in politieke en bestuurlijke vernieuwing. Elk hoofdstuk begint met een aantal praktijkvoorbeelden waarna aan de hand van vragen de stof verder wordt uitgediept. Deze opzet maakt het boek ook zeer geschikt voor studenten die een functie in het openbaar bestuur ambiëren.

Igno Pröpper is directeur van bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau Partners+Pröpper. Hans Kessens is partner/adviseur bij hetzelfde bureau. Igno Pröpper schreef ook, samen met Deanneke Steenbeek, De aanpak van interactief beleid: elke situatie is anders (2001).