Bureauredacteur

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar een bureauredacteur (36 uur)! In deze functie begeleid je het redactie- en productieproces van onze uitgaven vanaf de oplevering van de kopij door de auteurs tot de verschijning van het product. Je coördineert de redactionele werkzaamheden en bewaakt het budget en de planning, waarbij je afstemt met uitgevers, auteurs, freelancers en opmakers. Zo zorg je dat er een kwalitatief hoogwaardig eindproduct komt dat goed bij de doelgroep past. Hiervoor breng je de volgende kwaliteiten mee:

  • Jij weet precies wat onze content nodig heeft. Met jouw oog voor de (digitale) didactische structuur til je het product naar een hoger niveau;
  • Je hebt kennis van didactiek en (digitale) leermiddelen;
  • Digitaal zijn er geen verrassingen voor je waardoor je snel je weg kunt vinden in onze workflow;
  • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden, maar werkt ook graag zelfstandig;
  • Je bent zeer accuraat en hebt een talent voor het oplossen van taalkwesties;
  • Je hebt ervaring met het werken in een contentmanagementsysteem;
  • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding in de richting van Nederlands, communicatie of een aanverwante richting;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. 

Wat wij bieden
Wij bieden een baan waarin je je kunt ontwikkelen als professioneel bureauredacteur voor educatieve producten en je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van studenten tot professionals. Wij vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen en bieden de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen die je nog beter maken in het uitvoeren van deze baan. We vallen als uitgeverij onder de cao Uitgeverijbedrijf en bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een persoonlijk keuzebudget en volledige betaling van de pensioenpremie. Uitgeverij Coutinho heeft een prettige, informele werksfeer, met gezamenlijke koffiepauzes en een hecht team met gedreven collega’s.

Solliciteren
Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature? Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 10 mei a.s. naar sollicitatie@coutinho.nl.

Wil je liever eerst meer horen over de functie? Bel met Katrien Buising, telefoonnummer 035-6949991.

Wie wij zijn
Wij zijn Uitgeverij Coutinho, een zelfstandige educatieve uitgeverij en gevestigd tegenover station Naarden-Bussum. Met een team van ruim dertig bevlogen collega’s ontwikkelen wij leermiddelen voor het hoger onderwijs en voor volwasseneneducatie. De lijnen zijn kort, zelfstandigheid en bijpassende verantwoordelijkheid zijn groot. Ondernemerschap en creativiteit vinden wij belangrijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.