Van idee tot uitwerking

Werkstukken, scripties en beleidsrapporten in het HSAO

1e druk | 2001 | Hugo Klip
Van idee tot uitwerking
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Van idee tot uitwerking | Boek + website

9789062832361, 168 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 17,50
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Van idee tot uitwerking is een praktische handleiding voor het schrijven van verslagen, werkstukken, scripties en beleidsteksten op basis van eigen onderzoek of literatuurstudie. De auteur beschrijft stap voor stap wat er moet gebeuren, van de allereerste voorbereidingen tot het uiteindelijke werkstuk. Zo komen onder meer aan bod het vinden van een interessant onderwerp, het formuleren van een probleemstelling, het raadplegen van bronnen en het maken van een schrijfplan. Daarnaast worden zaken behandeld als argumentatie, lezergericht schrijven en het hanteren van schrijfblokkades.

De auteur werkt in dit boek met een stappenplan. Deze stappen zijn onder te brengen in een voorbereidingsfase, die bestaat uit informatievergaring en verwerking van ideeën (stap 1 tot en met 5), en een schrijffase, waarin het eigenlijke schrijven plaatsvindt (stap 6 tot en met 10). Dit stappenplan biedt houvast om op een gestructureerde wijze een helder werkstuk te schrijven. Daarnaast laat het boek zien dat schrijven behalve monnikenwerk ook een plezierige bezigheid kan zijn.

Van idee tot uitwerking is met de vele voorbeelden uit de praktijk van het welzijnswerk en personeelswerk een concrete en waardevolle handleiding bij het schrijven van werkstukken voor het HSAO.
Hugo Klip is als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht, Faculteit Sociaal-Agogische Opleidingen.