Webinar Professionalisering van sociaal werk | Evenement

20 april 2021 van 12:00-13:00u

Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Webinar Professionalisering van sociaal werk | Evenement

De inschrijving is gesloten.

Doe je ook mee aan deze online lunchsessie? In een uur praten we je bij over de theorie en praktijk van professionalisering van sociaal werk en gaan we daarover met jullie in gesprek. Dit webinar zal worden gepresenteerd door drie leden van de hoofdredactie van de uitgave Professionalisering van sociaal werk: Mariël van Pelt, Rudi Roose & Marcel Spierts.


Deelname aan dit webinar is gratis, maar we vragen je wel om je te registreren. 
Klik daarvoor op de oranje knop. Maak je inschrijving definitief door je bestelling aan het winkelmandje toe te voegen en het bestelproces te volgen. Na je reservering ontvang je een bevestiging per mail. 

Uiterlijk op de dag zelf ontvang je een e-mail met daarin de link om deel te nemen aan de online bijeenkomst. We rekenen op je komst.

€ 0,00
Inschrijven

Professionalisering is een van de kerntaken in de opleiding Social Work. Daarnaast is werken aan professionalisering een belangrijk onderdeel van de beroepsuitoefening van sociaal werkers. Immers, je wordt en blijft een professional door je voortdurend te ontwikkelen binnen je vakgebied.

Opvallend was dat een opleidingsboek over dit onderwerp voor studenten aan de hogeschool ontbrak. Maar dat boek is er nu: Professionalisering van sociaal werk. Benieuwd naar de uitgave en hoe je dat kunt gebruiken in jouw opleiding? Meld je dan aan voor dit webinar. In een uur praten we je bij over de theorie en praktijk van professionalisering en gaan we daarover met jullie in gesprek.


Programma
Het webinar is opgedeeld in drie blokken: 

Blok 1:
Korte kennismaking
Blok 2:
In blok twee zal dieper worden ingegaan op de theorie en de praktijk van professionalisering. Daarbij komen de verschillende manieren aan de orde waarop professionals individueel, op team- en organisatieniveau en collectief aan professionalisering kunnen werken. Ook zullen de sprekers in het debat over professionalisering van sociaal werk de verschillen tussen Vlaanderen en Nederland laten zien, waarbij uitgegaan wordt van democratisch professionalisme.
Blok 3:
De sprekers gaan in het laatste deel van het webinar in gesprek met de deelnemers over hun visie op professionalisering van sociaal werk en hoe dit onderwerp een plek kan krijgen binnen het curriculum van de opleiding Social Work.


Sprekers
Mariël van Pelt is senior adviseur bij Movisie en hoofddocent bij de Master Social Work aan de HAN University of Applied Sciences.
Rudi Roose is als universitair hoofddocent verbonden aan de Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de Universiteit Gent.
Marcel Spierts is zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur.

Inschrijven
Lijkt dit webinar je interessant? Registreer je deelname via de oranje knop bovenaan de pagina.

€ 0,00