Wegwijs in digitale foto's

2e druk | 2011 | Hannie van Osnabrugge

Wegwijs in digitale foto's | Boek + website

9789046902356, 208 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 20,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

In korte tijd heeft de digitale camera de plaats ingenomen van het ouderwetse fototoestel. Geen wonder, want digitaal fotograferen is niet alleen gemakkelijk en goedkoop, het biedt ook talloze mogelijkheden als de foto’s eenmaal genomen zijn.

Met Wegwijs in digitale foto’s leert u hoe u digitale foto’s kunt bekijken, bewerken, bewaren, afdrukken en delen. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van een diapresentatie, rode ogen wegwerken, een kleurenfoto afdrukken in zwart-wit of sepia, werken met gezichtsherkenning, of uw foto's uploaden naar een webalbum. Er wordt gewerkt met Picasa, een gebruiksvriendelijk en Nederlandstalig programma dat gratis te downloaden is*. De nadruk ligt op de praktijk. Met behulp van korte, inleidende teksten en stap-voor-stapopdrachten leert u uw foto’s beheren en bewerken. Op de website bij het boek staan leesbladen met achtergrondinformatie, zoals de betekenis van termen als pixels, resolutie en opslagformaat, en tips voor de aanschaf van een digitale camera.

* Helaas is het programma Picasa niet meer te downloaden omdat ontwikkelaar Google heeft besloten met het programma te stoppen. Het boek is daarom enkel nog te gebruiken indien Picasa al op de computer is geïnstalleerd. 

Wegwijs in digitale foto’s is geschreven voor mensen die de inhoud van Wegwijs in Windows 7 (of Vista/XP) en Wegwijs in internet beheersen, maar nog geen ervaring hebben met fotobewerking op de computer. Het boek kan gebruikt worden in cursussen, maar is ook geschikt voor zelfstudie.

Deze tweede herziene druk is volledig aangepast aan de nieuwste versie van Picasa. Er zijn diverse opdrachten toegevoegd over gezichtsherkenning, een nieuwe functie in Picasa.
Hannie van Osnabrugge is specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van educatieve materialen, zowel in boekvorm als op cd-rom en internet. Zij heeft een eigen bedrijf: Van Osnabrugge – ComputerEducatie.
De combinatie van boekinhoud en website maakt deze kleurrijke uitgave tot een effectieve, luchtige lesmethode.' – NBD Biblion, 3 november 2011