Sociaal-agogisch onderwijs

Veranderingen in het sociale domein hebben gevolgen voor de manier van werken van sociale professionals. Hoe bevorder je als sociaal werker en pedagoog de eigen kracht en verantwoordelijkheid van burgers? Hoe kun je ondersteuning geven aansluitend op het zelforganiserend vermogen van mensen en hun sociale netwerken?

Basisboek psychologie

Basisboek psychologie

Jakop Rigter

1e druk

Creativiteit als uitdaging in sociaal werk

Creativiteit als uitdaging in sociaal werk

Paul Beekers, Ruud Kroes, Jan van Rosmalen

1e druk

Mensbeelden

Mensbeelden

Deirdre Beneken genaamd Kolmer, Suzan Brukx, Matthijs Fleurke, Jolanda Keesom, Kitty Martens, Lucia Tielen, Dorien Voskuil

1e druk

Migranten in de Nederlandse samenleving

Migranten in de Nederlandse samenleving

Herman Blom, Siep van der Werf

1e druk

Een onderzoekende houding

Een onderzoekende houding

Maaike van den Herik, Arnout Schuitema

1e druk

Reflecteren

Reflecteren

Marie-José Geenen

2e druk

Studiemiddag De brede basis van het sociaal werk | Evenement

Studiemiddag De brede basis van het sociaal werk | Evenement

21 november 2017

Uitgaven sociaal-agogisch onderwijs

De recente ontwikkelingen in het sociale domein hebben invloed op het hoger sociaal-agogisch onderwijs. Als gevolg van deze grote veranderingen zullen er bij alle sociale studies aanpassingen in het curriculum plaatsvinden. Uitgeverij Coutinho ondersteunt hierin door met docenten van hogescholen én het werkveld nieuw lesmateriaal te ontwikkelen. Onze uitgaven sluiten aan op de diversiteit van onze samenleving en de huidige transities. 

De meeste van onze studieboeken zijn beschikbaar als e-book en wij bieden docenten en studenten digitale ondersteuning op websites bij onze uitgaven. Daarnaast kun je van onze uitgaven binnen het sociaal-agogisch onderwijs een docentexemplaar aanvragen om te beoordelen. Werk je al met een van onze boeken? Dan bieden we je een gratis gebruikersexemplaar.

Bekijk alle uitgaven voor het sociaal-agogisch onderwijs

Wil je advies over onze uitgaven?

Neem gerust contact met ons op. We geven je graag advies over onze uitgaven en komen langs voor presentaties op scholen. Je kunt ook met ons in gesprek over toepassing van onze studieboeken in je lessen, het gebruik van digitaal studiemateriaal en de mogelijkheden van gebruikerslicenties voor jouw studenten.

Mail ons
Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Uitgeverij Coutinho ontwikkelt leermiddelen in samenwerking met het onderwijs en het werkveld. We staan altijd open voor nieuwe uitgeefideeën, of het nu gaat om digitale of klassikale lesvormen. Overweeg je om eigen lesmateriaal te laten uitgeven? Onze uitgever Casper Beekman wil graag met je in gesprek.

Mail Casper
Bookshelf

Bookshelf

Creëer interactie en verbeter je leeromgeving! Dat kan via het Bookshelf-platform. Binnen deze rijke, geïntegreerde digitale leeromgeving heb je toegang tot onze meest actuele uitgaven. Bookshelf biedt je één omgeving voor een groot deel van je boekenlijst.

  • Waar je ook bent, je boeken zijn beschikbaar op je pc, laptop, tablet en smartphone; online en offline.
  • Je kunt notities maken en delen met je studenten.
  • Je kunt Bookshelf integreren met de elektronische leeromgeving van je school.
Start nu met Bookshelf
Catalogus

Catalogus

Blader hier in onze nieuwste catalogus en vind actuele informatie over al onze uitgaven. Je kunt de catalogus ook downloaden en printen.

Open de catalogus

Bij Uitgeverij Coutinho verschijnen geregeld nieuwe uitgaven op het gebied voor het sociaal-agogisch onderwijs. We bieden studenten bijvoorbeeld studiemateriaal over het werken in (wijk)teams. Met diverse uitgaven sluiten we aan op de rol van de sociaal werker bij het versterken van zelfredzaamheid van cliënten, bijvoorbeeld door ons te richten op de POH-GGZ en ggz-agoog. Daarnaast hebben we uitgaven die zich richten op diverse grondhoudingen in het werken met ouders, of hoe men invloed kan uitoefenen op gemeentelijk jeugdbeleid.