Taalonderwijs

Uitgeverij Coutinho is van oudsher gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van leermethodes voor moderne vreemde talen. Daarnaast richten we ons ook op de bijzondere, kleinere talen. In de afgelopen veertig jaar hebben we een uitgebreid talenfonds opgebouwd.

English Grammar through Dutch Eyes

English Grammar through Dutch Eyes

Tony Foster, Martijn Lemmen, Dick Smakman, Aletta G. Dorst, Philomeen Dol

1e druk

opSTAP Pools

opSTAP Pools

Hanna 't Hart-Waslicka

2e druk

Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs

Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs

Ewout van der Knaap

1e druk

opSTAP Nieuwgrieks

opSTAP Nieuwgrieks

Dafni Alverti

2e druk

Chinees? 'n Makkie! deel 1

Chinees? 'n Makkie! deel 1

Tin Chau Tsui

2e druk

Uitgeverij Coutinho ontwikkelt lesmateriaal voor de grote moderne vreemde talen zoals Frans en Spaans, maar ook voor de bijzondere talen, van Arabisch tot Zweeds. We bieden divers materiaal:  van totaalmethodes op verschillende ERK-niveaus tot materiaal voor deelvaardigheden, zoals grammatica en woordenschat. Daarnaast vinden we het belangrijk de taaldocent te ondersteunen in zijn lessen. Voor  vakdidactiek, taaldidactiek en inspirerende, activerende werkvormen voor een afwisselende taalles ben je bij ons aan het goede adres.

Bij veel van onze uitgaven bieden we docentenmateriaal. Als je een van onze uitgaven binnen het taalonderwijs wilt beoordelen voor het gebruik in je onderwijs, kun je hiervoor een beoordelingsexemplaar aanvragen. Werk je al met een van onze boeken? Dan bieden we je een gratis gebruikersexemplaar.

Bekijk alle uitgaven voor het taalonderwijs
Wil je advies over onze uitgaven?

Wil je advies over onze uitgaven?

Neem gerust contact op met onze educatief adviseur Femke Kikkert. Ze geeft je graag advies over onze uitgaven en komt langs voor presentaties op scholen. Je kunt ook met haar in gesprek over toepassing van onze studieboeken in je lessen, het gebruik van digitaal studiemateriaal en de mogelijkheden van gebruikerslicenties voor jouw studenten.

Mail Femke
Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Uitgeverij Coutinho ontwikkelt leermiddelen in samenwerking met het onderwijs en het werkveld. We staan altijd open voor nieuwe uitgeefideeën, of het nu gaat om digitale of klassikale lesvormen. Overweeg je om eigen lesmateriaal te laten uitgeven? Onze uitgever Nynke Coutinho wil graag met je in gesprek.

Mail Nynke
Bookshelf

Bookshelf

Creëer interactie en verbeter je leeromgeving! Dat kan via het Bookshelf-platform. Binnen deze rijke, geïntegreerde digitale leeromgeving heb je toegang tot onze meest actuele uitgaven. Bookshelf biedt je één omgeving voor een groot deel van je boekenlijst.

  • Waar je ook bent, je boeken zijn beschikbaar op je pc, laptop, tablet en smartphone; online en offline.
  • Je kunt notities maken en delen met je studenten.
  • Je kunt Bookshelf integreren met de elektronische leeromgeving van je school.
Start nu met Bookshelf
Catalogus

Catalogus

Blader hier in onze nieuwste catalogus en vind actuele informatie over al onze uitgaven. Je kunt de catalogus ook downloaden en printen.

Open de catalogus

Uitgeverij Coutinho ontwikkelt lesmateriaal voor de grote moderne vreemde talen zoals Frans, Spaans, Engels en Duits, maar ook voor de bijzondere talen zoals Chinees, Indonesisch, Arabisch, Marokkaans Arabisch, Zweeds, Italiaans en Pools.  Voor de lerarenopleiding en voor de docent in het voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs aan bijvoorbeeld de volksuniversiteit vind je bij ons gedegen basisboeken voor  vakdidactiek, taaldidactiek en inspirerende, activerende werkvormen voor een afwisselende taalles.