Voorlichting in de juridische dienstverlening

1e druk | 2004 | Sophie de Clercq
Voorlichting in de juridische dienstverlening
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Voorlichting in de juridische dienstverlening | Boek

9789062833894, 179 pagina's
€ 18,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Een juridisch medewerker van een woningbouwvereniging geeft een presentatie op een informatieavond voor huurders. Een juridisch medewerker van een consumentenorganisatie denkt mee over het communicatiebeleid van de organisatie. Een volgende wordt gevraagd voor een nieuw op te zetten website... Voorlichting geven is voor juridisch dienstverleners geen primaire taak, maar wel een taak die zich geregeld voordoet.

Dit boek biedt de basiskennis van de communicatie in het algemeen en de voorlichtingskunde in het bijzonder, toegesneden op (aankomende) professionals in de juridische dienstverlening. Met deze kennis kunnen zij eenvoudige communicatieve taken zelf uitvoeren én komen zij goed beslagen ten ijs als zij voorlichtingsactiviteiten gaan uitbesteden.

Voorlichting in de juridische dienstverlening behandelt begrippen als identiteit en imago, huisstijl en doelgroep. Het zet uiteen hoe een eenvoudig communicatieplan wordt opgezet. Het maakt duidelijk wanneer dienstverleners communicatieactiviteiten moeten uitbesteden, welke keuzes zij daarbij moeten maken en wat de mogelijkheden en de valkuilen zijn van de verschillende communicatiemiddelen. Het boek wijst de weg in de verschillende media en biedt inzicht in het spel en de kracht van contacten daarmee. Met behulp van voorbeelden en opdrachten wordt de theorie voortdurend vertaald naar de beroepspraktijk.

Individuele opdrachten en groepsgerichte opdrachten wisselen elkaar af. Dat maakt het boek geschikt voor zelfstudie en praktijkgericht onderwijs.
Sophie de Clercq werkte als medewerker communicatie bij de SJD-opleiding van de Hogeschool van Utrecht en gaf voorlichtingskunde aan de SJD-opleiding van de Hanzehogeschool Groningen. Nu is zij eindredacteur van Havana, het weekblad voor studenten van de Hogeschool van Amsterdam.