Vreemdetalenonderwijs en informatietechnologie

1e druk | 2002 | Peter Starren, Gunnar Bergh
Vreemdetalenonderwijs en informatietechnologie

Vreemdetalenonderwijs en informatietechnologie | Boek

9789062833030, 132 pagina's
€ 12,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

De informatie- en communicatietechnologie (ICT) kent vele, vaak verrassende toepassingsmogelijkheden voor het onderwijs in een vreemde taal. In dit boek worden deze nieuwe mogelijkheden uitgewerkt. Allereerst behandelen de auteurs de veranderingen, vernieuwingen en verbeteringen die de recente invoering van ICT in het vreemdetalenonderwijs teweeg heeft gebracht zoals de communicatieve methode, het taakgericht leren en de autonomie van de leerling. Daarna komen de multimediale toepassingen aan bod. De auteurs presenteren een set criteria aan de hand waarvan docenten multimediaprogramma's kunnen beoordelen op kwaliteit. Vervolgens bespreken zij wat het gebruik van ICT impliceert voor de leerling, voor de leerkracht en voor het lesmateriaal. Aan het einde van het boek besteden ze bijzondere aandacht aan de docent: ze geven een beschrijving van de kennis en vaardigheden waarover de leerkracht in het ICT-tijdperk moet beschikken. Vreemdetalenonderwijs en informatietechnologie bevat veel praktische voorbeelden die de behandelde stof verduidelijken en als materiaal in de lespraktijk gebruikt kunnen worden.

Het boek is bedoeld voor gebruik op lerarenopleidingen en in nascholingscursussen, maar is ook zeer bruikbaar voor docenten vreemde taal.

Peter Starren is freelance EFL-ICT-consultant en en Gunnar Bergh is professor linguïstiek aan de Universiteit van Göteborg.