Wetenschappelijk onderwijs

Opleidingen in het hoger onderwijs besteden steeds meer aandacht aan de ontwikkeling van vaardigheden. Zo leren studenten onderzoek te doen en over dat onderzoek te rapporteren. Naast onderzoeksverslagen worden er verschillende andere tekstsoorten van hen verwacht, zoals essay’s, stageverslagen en zakelijke teksten.

Academic Writing in English

Academic Writing in English

Janene van Loon, Arnoud Thüss, Nicole Schmidt, Kevin Haines

3e druk

English Grammar through Dutch Eyes

English Grammar through Dutch Eyes

Tony Foster, Martijn Lemmen, Dick Smakman, Aletta G. Dorst, Philomeen Dol

1e druk

Handboek academisch schrijven

Handboek academisch schrijven

Joy de Jong

2e druk

Tekstzinnig

Tekstzinnig

Ank van Heur, Brigit Kolen

1e druk

Uitgaven Wetenschappelijk onderwijs

Bij Uitgeverij Coutinho vind je een ruim aanbod van leermiddelen op het gebied van schrijfvaardigheid, onderzoeksvaardigheid en taalvaardigheid. Naast uitgaven voor het hoger onderwijs geeft Uitgeverij Coutinho ook leermiddelen uit voor het wetenschappelijk onderwijs op het gebied van taalkunde, letterkunde, filosofie, geschiedenis en cultuur. Als je van een onze uitgaven binnen het wetenschappelijk onderwijs wilt beoordelen voor het gebruik in je onderwijs, kun je een beoordelingsexemplaar aanvragen. Als je werkt met een van onze uitgaven, bieden we je een gratis gebruikersexemplaar.

Bekijk alle uitgaven voor het wetenschappelijk onderwijs
Wil je advies over onze uitgaven?

Wil je advies over onze uitgaven?

Neem gerust contact op met onze educatief adviseur Demi Loet-loetoer. Hij geeft je graag advies over onze uitgaven en komt langs voor presentaties op scholen. Je kunt ook met hem in gesprek over toepassing van onze studieboeken in je lessen, het gebruik van digitaal studiemateriaal en de mogelijkheden van gebruikerslicenties voor jouw studenten.

Mail Demi
Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Heb je een idee voor een nieuwe uitgave?

Uitgeverij Coutinho ontwikkelt leermiddelen in samenwerking met het onderwijs en het werkveld. We staan altijd open voor nieuwe uitgeefideeën, of het nu gaat om digitale of klassikale lesvormen. Overweeg je om eigen lesmateriaal te laten uitgeven? Onze uitgevers willen graag met je in gesprek.

Mail Dafni
Bookshelf

Bookshelf

Creëer interactie en verbeter je leeromgeving! Dat kan via het Bookshelf-platform. Binnen deze rijke, geïntegreerde digitale leeromgeving heb je toegang tot onze meest actuele uitgaven. Bookshelf biedt je één omgeving voor een groot deel van je boekenlijst.

  • Waar je ook bent, je boeken zijn beschikbaar op je pc, laptop, tablet en smartphone; online en offline.
  • Je kunt notities maken en delen met je studenten.
  • Je kunt Bookshelf integreren met de elektronische leeromgeving van je school.
Start nu met Bookshelf

Het maken van onderzoeksverslagen, essay’s, stageverslagen en zakelijke teksten vereisen niet alleen onderzoeks- en schrijfvaardigheid van studenten, maar ook een grote taalvaardigheid als fundament. In het Nederlands, maar op steeds meer opleidingen ook in het Engels. Uitgeverij Coutinho ontwikkelt hiervoor divers en actueel studiemateriaal. Daarnaast geven we diverse wetenschappelijke uitgaven uit op onder andere het gebied van klassieke talen, politiek, filosofie, psychologie, levensbeschouwing, letterkunde en geschiedenis.