Zo werkt het

Begeleiding van jongeren van school naar werk

1e druk | 2008 | Rianne van der Weijden, Leo Witte
Zo werkt het

Zo werkt het | Boek

9789046901045, 239 pagina's
€ 23,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Hoewel de economie aantrekt en de vacatures voor het oprapen liggen, is er een groeiende groep jongeren die nog nooit een baan heeft gehad. De oorzaak van hun werkloosheid ligt in persoons- en omgevingsgebonden problemen. Met dit boek kunnen studenten van agogische en sociaaljuridische opleidingen zich voorbereiden op het begeleiden van deze jongeren van school naar werk of van school (weer) naar school.

Na een korte sociologische beschrijving van de doelgroep en zijn problemen wordt een aantal begeleidingsmethoden behandeld. Leidraad hiervoor vormen de competenties die professionals nodig hebben om met deze jongeren te kunnen werken. Aan de orde komen methoden als coaching, mentoraat en assessments. Ook wordt besproken hoe je methodisch gebruik kunt maken van juridische en beleidsmatige instrumenten en hoe je de relevante juridische en beleidsmatige bronnen kunt vinden. Dit alles wordt verduidelijkt met behulp van casuïstiek.

Leo Witte en Rianne van der Weijden zijn als docent werkzaam bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van de Hogeschool van Amsterdam. Leo Witte schreef eerder onder meer het handboek Methodisch werken in de sociaal-juridische hulp- en dienstverlening.