Aret runt Oefenboek

Basiscursus Zweeds A1-A2

1e druk | 2020 | Ellen de Bot, Elsa Kleine

Aret runt Oefenboek | Boek + website

9789046907016, 189 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 22,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Zweden is een populaire vakantiebestemming. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om in Zweden te gaan wonen. Met de frisse, communicatieve cursus Året runt kun je je gemakkelijk verstaanbaar maken in het Zweeds. Deze methode tot en met niveau A2 volgt het verhaal van een Nederlands gezin met twee pubers dat een jaar in Zweden gaat wonen. De familie loopt in haar nieuwe woonplaats tegen allerlei nieuwe, typisch Zweedse situaties aan. Hierdoor kom je veel te weten over de cultuur en gewoonten van het land. Ondertussen leer je op een speelse manier de Zweedse taal. De nadruk ligt op praktische taaloefeningen, spreektaal en uitspraak.

 

Het tekstboek bestaat uit 12 lessen, één voor elke maand van het jaar. Elke maand heeft een eigen thema met bijbehorende feestdagen en gebruiken. De dialogen, leesteksten en cultuurkaders zijn daarop afgestemd. In dit oefenboek staan extra opdrachten bij de hoofdstukken uit het tekstboek, een grammaticaoverzicht en woordenlijsten. Op de website vind je de audio, aanvullende oefeningen per hoofdstuk en kwartaaltoetsen.

Naast dit oefenboek bestaat de cursus uit een tekstboek, dat apart verkrijgbaar is via onze website.

Året runt is een cursus Zweeds voor volwassenen, die geen voorkennis van de taal vereist. Via niveau A1 brengt de methode je op niveau A2 van het Europees referentiekader (ERK). Het lesmateriaal is zowel geschikt voor klassikaal onderwijs als voor zelfstudie.

Voor docenten die Året runt verplicht voorschrijven is er een docentenhandleiding beschikbaar. Hierin staat meer informatie over de onderdelen van de methode, praktische aanwijzingen per les, didactische achtergronden en tot slot werkvormen en variaties voor het talenonderwijs.

Docentenmateriaal aanvragen

Ellen de Bot heeft Scandinavische talen en culturen gestudeerd. Ze geeft Zweedse les aan onder meer de Rijksuniversiteit Groningen en aan het Scandinavisch taal instituut Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau. Elsa Kleine studeerde archeologie en Zweeds. Sinds 2010 is ze werkzaam als zelfstandig docent Zweeds en NT2 voor diverse opdrachtgevers.

‘Op de eerste pagina van ieder hoofdstuk worden duidelijk de leerdoelen weergegeven. De 'ordmoln' is een leuke, interactieve manier om het hoofdstuk te beginnen. Door de pictogrammen zijn de verschillende soorten oefeningen of onderdelen makkelijk te herkennen. De oefeningen sluiten vaak aan bij de onderwerpen en/of thema's die in het hoofdstuk behandeld worden. Het boek is mooi vormgegeven en de afbeeldingen maken het plaatje compleet. Je kunt het enthousiasme van de schrijvers proeven!’ – docent Zweeds SVIN, 26 november 2020

'Je zou zonder voorkennis aan Året runt kunnen beginnen. Ze bouwen praktisch op zodat je al snel het geleerde in de praktijk kan omzetten. Het gaat vlot genoeg zodat het, ook als je al een mondje Zweeds praat, niet gaat vervelen. Integendeel! Ik heb me alvast voorgenomen om in 2021 elke maand even tijd te maken om het hoofdstuk in Året runt af te werken.' - Take me to Sweden, december 2020