Basisgrammatica Mandarijn Chinees

1e druk | 2014 | Xi Zeng
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Basisgrammatica Mandarijn Chinees | Boek + website

9789046903421, 320 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 40,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

De belangstelling voor de Chinese taal neemt enorm toe en veel Nederlanders willen Chinees leren. Dit boek is geschreven vanuit een Nederlands perspectief en focust op de overeenkomsten en de verschillen tussen het Nederlands en het Chinees. Vanuit de overeenkomsten wordt het Chinees niet meer als zo vreemd ervaren, en vanuit de verschillen leert de cursist de taal aan de hand van andere strategieën, waardoor het leerproces efficiënt en effectief wordt.


Basisgrammatica Mandarijn Chinees bestaat uit zes delen. In deel A, B en C worden de kenmerken van de taal besproken, de uitspraak en het pinyin, en de karakters. Deel D en E gaan in op woorden en zinnen en in deel F komen verschillende taalhandelingen aan de orde: wat zeg je in welke situatie? De grammatica wordt toegelicht aan de hand van voorbeeldzinnen. Bij deel D, E en F zijn oefeningen opgenomen. Op de website bij het boek staan de antwoorden van deze oefeningen. Bovendien zijn daar de klanken en voorbeeldwoorden te beluisteren uit de hoofdstukken over uitspraak.

Basisgrammatica Mandarijn Chinees is geschreven voor alle Nederlandstaligen die belangstelling hebben voor de Chinese taal. Het is geschikt voor studenten en cursisten Chinees tot en met het gevorderde niveau HSK 3 (de Chinese taalvaardigheidstest), vergelijkbaar met niveau B1 van het Europese referentiekader.

Xi Zeng is docent Chinees aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen, aan de Volksuniversiteit Haarlem, aan het talencentrum van de Universiteit van Amsterdam en in het voortgezet onderwijs.