Basisgrammatica Zweeds

2e druk | 2005 | Adrie Meijer
Basisgrammatica Zweeds
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Basisgrammatica Zweeds | Boek

9789062834570, 135 pagina's
€ 21,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Deze Basisgrammatica Zweeds is een praktisch naslagwerk geschikt voor iedereen die zich de Zweedse taal eigen wil maken. Het is niet alleen bruikbaar als aanvulling op de eerder verschenen onderdelen van het studiepakket Basiscursus Zweeds, maar ook als zelfstandig grammaticaboek.


Adrie Meijer schenkt bijzondere aandacht aan de problemen waar Nederlandstaligen tegen aanlopen als zij Zweeds leren, bijvoorbeeld de woordvolgorde en het gebruik van de bepaalde of onbepaalde vorm van het bijvoeglijk en het zelfstandig naamwoord. De overzichtelijke presentatie van de taalregels en de toelichting met eenvoudige voorbeeldzinnen dragen bij tot de toegankelijkheid van dit boek. Mede hierdoor is de Basisgrammatica Zweeds een onmisbaar hulpmiddel bij het verwerven van deze Scandinavische taal.

De complete Basiscursus Zweeds van Adrie Meijer bestaat uit Basisgrammatica Zweeds, Basiscursus Zweeds deel 1, Basiscursus Zweeds deel 2, Uitgesproken Zweeds en Basiswoordenlijst Zweeds.

In de tweede druk zijn met name op het gebied van voorbeelden een aantal zinnen aangepast of vervangen, daarnaast is de uitleg bij sommige onderdelen van de grammatica verduidelijkt. Ook zijn enkele noten toegevoegd om studenten te behoeden voor mogelijke valkuilen.
Adrie Meijer is Scandinavist en doceert Zweeds aan de volksuniversiteit Amstelland te Amstelveen. Als docent Zweeds is hij aan diverse andere volksuniversiteiten en taalinstituten verbonden geweest en hij heeft als taaldocent een lange onderwijservaring. Ook geeft hij lezingen over Zweden en Scandinavië.