De bestuurlijke kaart van de Europese Unie

Instellingen, besluitvorming en beleid

5e druk | 2018 | Anna van der Vleuten
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | Boek + website

9789046906163, 344 pagina's 18 maanden toegang tot website
€ 40,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | Code voor website

9789046967492 18 maanden toegang tot website
€ 10,95
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | E-book + website

9789046966877, 344 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 40,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Let op! Onlangs is een herziene versie van De bestuurlijke kaart van de Europese Unie verschenen. Bekijk de herziene versie hier >

De relevantie van de Europese Unie is de laatste jaren enorm toegenomen door problemen als de financiële crisis, klimaatverandering en vluchtelingenstromen. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie heeft tot doel de kennis over en het inzicht in de Europese politiek te vergroten. Wie het leest, leert niet alleen hoe de EU beleid maakt maar begrijpt ook waarom zij op deze wijze vormgegeven is.


Onder andere de belangrijkste integratietheorieën en een beknopte geschiedenis van de Europese samenwerking komen in het boek aan bod. Daarnaast worden ook de rol van Nederland binnen de Europese Unie, de grenzen van de EU en de ‘kloof’ tussen de burger en Brussel belicht. Juist om een gefundeerde mening te kunnen vormen over ‘Brussel’ is het nuttig om te begrijpen hoe de Europese Unie werkt.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten van opleidingen op het gebied van bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met ‘Europa’.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit open vragen, multiple choice vragen, opdrachten, een begrippentrainer en extra leesmateriaal.

De EU verandert voortdurend. Deze uitgave is dan ook volledig herzien en geactualiseerd om aan te sluiten bij de huidige status van de Europese Unie. Zo zijn er verwijzingen over de brexit opgenomen en is het oude hoofdstuk over buitenlandbeleid gesplitst in twee nieuwe hoofdstukken: Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Veiligheid en Defensie.

Het docentenmateriaal bestaat uit richtantwoorden op de open vragen.

 

Docentenmateriaal aanvragen

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie is geschreven door een team van vijftien auteurs met ieder hun eigen expertise en kijk op Europa; vanuit een bestuurskundige, historische of politicologische achtergrond.

Anna van der Vleuten (red.) is als professor Contesting Europeanization verbonden aan de opleiding politicologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

''Een studie- en overzichtsboek voor het hoger onderwijs, goed gestructureerd, leesbaar geschreven. Het boek is voorzien van overzichten, figuren en foto's in zwart-wit en besluit met een lijst van afkortingen, een literatuuroverzicht, een register en personalia van de auteurs.'' - NBD Biblion, 2018