Goedgeletterd - lees- en schrijfschrift alfabetisering - deel 2

1e druk | 2021 | Nelleke Koot

Goedgeletterd - lees- en schrijfschrift alfabetisering - deel 2 | Boek

9789046907863, 171 pagina's
€ 24,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Het geven van goed NT2-onderwijs aan alfa-cursisten kan een uitdaging zijn. Zo hebben cursisten vaak verschillende achtergronden en leerprofielen. De leergang Goedgeletterd biedt de mogelijkheid tot maatwerk. Cursisten die met Goedgeletterd werken, leren hun eigen leertraject vorm te geven en keuzes te maken in hoe ze de leerdoelen willen bereiken.

Met Goedgeletterd kunnen cursisten hun taalniveau verhogen tot niveau Alfa C. Naast de taalvaardigheden lezen, schrijven, spreken en luisteren is er aandacht voor uitbreiding van woordenschat, leren omgaan met de computer, zelfstandig werken en het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid. Goedgeletterd is dan ook veel meer dan een methode technisch lezen en schrijven.

De leergang bestaat uit twee leerboeken, twee lees- en schrijfschriften, online materiaal en een leesboek.

Het Lees- en schrijfschrift alfabetisering – deel 2 sluit aan op het Leerboek alfabetisering – deel 2. Het schrift bevat opdrachten en oefeningen gericht op technisch lezen en schrijven. Het lees- en schrijfschrift is opgebouwd rond dezelfde acht praktische thema’s en de bijbehorende kapstokwoorden als deel 2 van het leerboek. De oefeningen helpen cursisten om woorden te analyseren en synthetiseren, dubbelklanken en lettercombinaties te herkennen. Ieder thema wordt afgesloten met een schrijfopdracht van losse zinnen naar eenvoudige teksten. Achter in het schrift is ruimte om nieuw geleerde woorden te noteren. Het Lees- en schrijfschrift alfabetisering – deel 2 is geschikt voor cursisten vanaf niveau Alfa A.

Online materiaal
Het online materiaal bij deze leergang bestaat uit interactieve opdrachten, audiofragmenten en werkboekjes voor getallen en klokkijken. Docenten kunnen een uitgebreide docentenhandleiding en werkbladen aanvragen.

Doelgroep
Goedgeletterd is geschreven voor Nt2 alfa-cursisten die voor lezen en schrijven op weg zijn naar Alfa C.

Beoordelingsexemplaar
Wil je deze leergang beoordelen om in te zetten in je lessen? Vraag dan een beoordelingsexemplaar aan van Goedgeletterd -Lees- en schrijfschrift alfabetisering deel 1.

Nelleke Koot heeft 25 jaar ervaring bij het Friesland College als NT2-docent, docent Nederlands, coach en ontwikkelaar. Eerder schreef zij onder meer Werk en Taal en Bagage.