Handboek taalontwikkelingsstoornissen

1e druk | 2017 | Ellen Gerrits, Mieke Beers, Gerda Bruinsma, Ingrid Singer
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Handboek taalontwikkelingsstoornissen | Boek + website

9789046904015, 424 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 57,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Handboek taalontwikkelingsstoornissen | E-book

9789046962503, 424 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 57,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Het is belangrijk dat professionals op het gebied van taalontwikkelingsstoornissen inzicht hebben in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen op hun vakgebied en tegelijkertijd duidelijke en werkbare handvatten hebben om deze toe te passen. Handboek taalontwikkelingsstoornissen beschrijft op een toegankelijke manier de belangrijkste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot signalering, diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornissen en koppelt deze aan kennis uit de praktijk.

Dit boek geeft algemene informatie over taalontwikkelingsstoornissen, zoals definities, oorzaken, risicofactoren, prognose, en handelingsgerichte informatie met betrekking tot het hele interventietraject: van signalering tot evaluatie van therapie. Het onderscheidt zich door een uitgebreide bespreking van de logopedische behandeling; er wordt uitvoerig ingegaan op de uitgangspunten van behandeling bij taalontwikkelingsstoornissen, en de mogelijkheden voor en keuzes in therapie voor de aspecten fonologie, morfosyntaxis, semantiek, pragmatiek en fonologisch bewustzijn.

De heldere structuur, duidelijke uitleg en de didactische ondersteuning maken het boek bijzonder geschikt voor de opleidingen Logopedie en andere studies waar aandacht is voor taalontwikkelingsstoornissen. Daarnaast richt dit boek zich op logopedisten en klinisch linguïsten die werken met kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornissen.

Dit boek is geschreven door een groot aantal experts in het vakgebied taalontwikkelingsstoornissen in Nederland, onder redactie van Ellen Gerrits, Mieke Beers, Gerda Bruinsma en Ingrid Singer.

Ellen Gerrits is hoogleraar Logopediewetenschap aan de Universiteit Utrecht en lector Logopedie van de Hogeschool Utrecht.

Mieke Beers, Gerda Bruinsma en Ingrid Singer zijn allen verbonden aan de opleiding en het lectoraat Logopedie van de Hogeschool Utrecht.

"Het boek is een mix van wetenschappelijke inzichten en praktische aanbevelingen voor het werkveld. Dit boek is een musthave voor logopedisten die werken met deze doelgroep, niet alleen om in de kast te zetten, maar om grondig door te nemen van kaft tot kaft." - Nederlands Tijdschrift voor Logopedie, april 2017

Lees hier de gehele recensie.