Het verpleegkundig proces

Op weg naar de best passende zorg

1e druk | 2024 | Jelle Reijngoudt, José van Dorst
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Het verpleegkundig proces | Boek + website

9789046908877, 159 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 24,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Het verpleegkundig proces | Code voor website

9789046973707 Onbeperkt toegang tot website
€ 8,50
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

De gezondheidszorg staat onder druk. Dubbele vergrijzing, schaarste en een toenemende focus op zelfredzaamheid vormen belangrijke uitdagingen voor zorgprofessionals. Door de groeiende druk rijst de vraag of we als verpleegkundigen wel het juiste doen. Doen we niet teveel? Hebben de ingezette interventies het gewenste effect? Wat we daarmee eigenlijk vragen, is: hoe hanteren we het verpleegkundig proces?


Of je nu verpleegkundige bent in het ziekenhuis, in de verslavingszorg of in de gevangenis: het verpleegkundig proces is de basis van jouw handelen. Daarin stel je immers vast welke interventies je gaat inzetten voor welke problemen en waar de interventies toe moeten leiden. In dit boek laten de auteurs zien hoe je het verpleegkundig proces kunt inzetten als middel om te komen tot de best passende zorg voor de zorgvrager. Niet alleen met het oog op de (toekomstige) schaarste, maar juist ook om de kwaliteit van zorg te vergroten door de juiste dingen te doen en de juiste dingen te laten als verpleegkundige.

Het verpleegkundig proces is geschreven vanuit de context van de hedendaagse uitdagingen in de verpleegkunde. De vele praktijkvoorbeelden en casuïstiek maken de toepassing in de praktijk voortdurend zichtbaar. Het boek sluit aan op het nieuwe opleidingsprofiel BN 2030.

Online studiemateriaal
Bij het boek hoort een uitgebreide digitale module waarin studenten het verpleegkundig proces methodisch kunnen doorlopen, toegespitst op de zorgsector waar zij stage (willen) lopen.

Voor wie
Het verpleegkundig proces
is geschikt voor studenten verpleegkunde op mbo- en hbo-niveau en voor werkende verpleegkundigen en managers in de zorg.  

____________________________________________

Artikel
"We zijn al op weg naar een wereld met betere zorg, maar moeten nog grote stappen zetten naar de best passende zorg voor patiënten. Dit boek focust op hoe je die zo efficiënt mogelijk in kunt zetten in tijden van schaarste en tekorten, zoals bij covid.”
Lees artikel Bron >

Boekpresentatie
Op woensdag 15 mei 2024 van 16u tot 17.30u wordt Het verpleegkundig proces feestelijk gepresenteerd. De auteurs geven hun visie op de verpleegkunde/zorg voor de komende jaren en de rol van het verpleegkundig proces hierin. Zij overhandigen het eerste exemplaar aan prof. dr. Marcel Levi (Voorzitter NWO, hoogleraar geneeskunde, internist).  De boekpresentatie vindt plaats op locatie in Eindhoven, maar is ook online bij te wonen. Aanmelden >

 

Het docentenmateriaal bestaat uit een powerpoint voor gebruik in de les en een korte docenthandleiding.

Docentenmateriaal aanvragen

Jelle Reijngoudt is als docent-onderzoeker verbonden aan Fontys Hogeschool, en is daarnaast verpleegkundige en verplegingswetenschapper.

José van Dorst is wijkverpleegkundige, bestuurslid bij SBW en promovenda aan Maastricht University, waar zij onderzoek doet naar praktijkvariatie rondom de indicatiestelling in de wijkverpleging.