Inleiding risicomanagement

1e druk | 2019 | Dennis van der Waal
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Inleiding risicomanagement | Boek + website

9789046906613, 151 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 25,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Inleiding risicomanagement | E-book + website

9789046967652, 151 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 25,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

De wereld is meer dan in het verleden aan veranderingen onderhevig. Vooral het tempo van de veranderingen en daarmee de potentiële risico’s vormen een belangrijk element hierbij. Organisaties moeten goed kunnen inspelen op deze risico’s. Inleiding risicomanagement beschrijft op een toegankelijke manier de basisprincipes van risicomanagement.

Inleiding risicomanagement gaat in op enkele basisbegrippen die van toepassing zijn op het vakgebied. Deze begrippen worden gekoppeld aan diverse risicomanagementraamwerken en uiteindelijk aan het risicomanagementproces. De specifieke onderdelen van het risicomanagementproces worden uitgebreid behandeld vanuit verschillende perspectieven. Door de stappen van het proces te doorlopen, worden studenten zich bewust van de risico’s waaraan organisaties blootgesteld worden, om vervolgens verantwoorde keuzes te maken bij de mogelijke beheersing ervan.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit een begrippentrainer en een casusopdracht. Voor docenten die het boek verplicht voorschrijven is er op aanvraag docentenmateriaal beschikbaar in de vorm van powerpoints.

Voor veel verschillende studierichtingen in het hoger onderwijs geldt dat risicomanagement van belang is. Denk aan opleidingen als Accountancy, Bedrijfskunde, Business Studies, Finance & Control, Facility management en Integrale veiligheidskunde. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen deze vakgebieden.

Voor docenten die het boek verplicht voorschrijven is er op aanvraag docentenmateriaal beschikbaar in de vorm van powerpoints.

 

Docentenmateriaal aanvragen

Dennis van der Waal is senior lecturer Risicomanagement en Gedragseconomie bij de opleiding Finance & Control en bij de minor Risicomanagement & Gedrag aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast verzorgt hij diverse gastcolleges bij andere opleidingen van Hogeschool Rotterdam en externe gastcolleges.