Mantelzorg en werk in balans

1e druk | 2019 | Deirdre Beneken genaamd Kolmer, Christine Kliphuis, Kitty Martens, Erik Visser

Mantelzorg en werk in balans | Boek + website

9789046906880, 87 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 17,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Mantelzorg en werk in balans | E-book

9789046968260, 87 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 17,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Werk en zorg horen beide bij het leven. Hoe creëert een werkende mantelzorger een goede balans tussen arbeid en zorg, tussen werk en privé? Wat kunnen professionals doen die in contact komen met de werkende mantelzorger en wat kan de werkgever betekenen? Mantelzorg in combinatie met betaalde arbeid staat centraal in Mantelzorg en werk in balans.

Het boek is bedoeld om studenten en professionals voor te bereiden op hun ontmoetingen met werkende mantelzorgers. (Aankomende) professionals kunnen bijdragen aan de zoektocht naar een nieuw evenwicht tussen arbeid en zorg. Vragen en dilemma’s rondom de combinatiedruk van werken, leren en mantelzorg worden besproken en er worden mogelijkheden aangereikt om deze vragen werkelijk te begrijpen en aan te voelen, zodat je er als professional zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

De auteurs wisselen theorie af met praktijkervaringen van mantelzorgers. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal dialoog- en reflectievragen. Het afsluitende hoofdstuk bevat oefeningen die bedoeld zijn om de visie op werk en mantelzorg te verwoorden, te verdiepen en te verbreden.

Dit boek is interessant voor (aankomend) professionals in zorg en welzijn, psychologie en human resource management die in het werkveld te maken krijgen met (overbelaste) werkende mantelzorgers.

Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg aan de Haagse Hogeschool.

Christine Kliphuis is ervaringsdeskundige schrijver en spreker over mantelzorg en is lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.

Kitty Martens verplegingswetenschapper  en lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.

Erik Visser is onderzoeker en lid van de kenniskring van het lectoraat Mantelzorg.

'Dit boek inventariseert wat kan bijdragen aan een goede balans tussen arbeid, zorg en privé en het levert verhalen uit de praktijk van het mantelzorger-zijn. Vragen en dilemma's rond de combinatiedruk komen helder aan bod. Een waardevol boek, zeker gelet op de te verwachten toename van de behoefte aan mantelzorg'. - NBD biblion, 4 december 2019