Musiconomie

Zelfstandig ondernemen voor musici en artiesten

4e druk | 2012 | Ton Lamers, Rebecca Nagel
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Musiconomie | Boek

9789046903551, 167 pagina's
€ 21,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Musiconomie | E-book

9789046961728, 167 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 21,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Musici en andere artiesten moeten meer in huis hebben dan creativiteit en talent. Voor het succesvol runnen van hun beroepspraktijk is ook bedrijfseconomisch inzicht een vereiste. Musiconomie bespreekt de economische, fiscale en juridische aspecten van de beroepspraktijk van de artiest, de musicus en de docent.


In Musiconomie komen onder andere belastingzaken, zelfstandigheid, samenwerkingsvormen, auteursrecht, overeenkomsten en administratie aan bod. Kortom, alles wat artiesten moeten weten om zelfstandig hun beroep te kunnen uitoefenen en in financiële onderhandelingen goed beslagen ten ijs te komen.

Het boek is geschikt voor studenten van conservatoria, popacademies, kleinkunstacademies en media- en entertainmentopleidingen, en voor professionals die al in de beroepspraktijk werkzaam zijn.

Omdat de regels nogal eens veranderen, wordt dit boek ondersteund door een website. De combinatie van boek en website geeft de lezer daardoor een zo actueel mogelijk beeld. Klik hier om naar deze website te gaan.

In deze vierde druk wordt uitgebreid aandacht besteed aan het verhoogde Btw-tarief voor diensten van podiumkunstenaars, de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak, de coöperatie en de Flex-by.

Ton Lamers en Rebecca Nagel zijn beiden musicus en jurist. Zij zijn ook allebei als docent musiconomie en arteconomie en als onderzoeker verbonden aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem, Enschede en Zwolle. Eveneens verscheen bij Uitgeverij Coutinho hun boek Arteconomie – Zelfstandig ondernemen voor beeldend kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en fotografen.

Deze herziene versie is zeer nuttig voor de zelfstandig musicus, artiest of docent. Het boek is helder gestructureerd en geeft veel noodzakelijke informatie voor iedereen die zich als zelfstandig ondernemer met het artiestenvak bezighoudt.' – NBD Biblion, 20 maart 2013