Primera etapa - tekstboek

Spaans voor beginners

2e druk | 2023 | Lola Ortega, Elena Carbonell
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Primera etapa - tekstboek | Boek

9789046909201, 252 pagina's
€ 37,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Primera etapa is een communicatieve methode Spaans voor volwassenen. De mondelinge communicatie staat centraal. De cursisten leren Spaans spreken aan de hand van veel beeldmateriaal en gevarieerde opdrachten. Ook leren ze het lezen en schrijven van teksten die ze tegenkomen tijdens een verblijf in een Spaanstalig land. Er wordt gewerkt naar niveau A1 van het Europees Referentiekader. Primera etapa bestaat uit een Tekstboek en een Oefenboek. Primera etapa bestaat uit een Tekstboek een Oefenboek en een website met audio en aanvullende lessen.

Het Tekstboek bevat negen hoofdstukken die zijn opgebouwd rond een thema als familie of reizen. Dialogen, teksten, voorbeelden en opdrachten geven expliciet en impliciet informatie over het leven in Spanje of een van de Spaanstalige landen in Zuid-Amerika. Na drie hoofdstukken volgt steeds een herhalingsles. In de hoofdstukken wordt kort de grammatica uitgelegd die noodzakelijk is om een gesprek te kunnen voeren. Achter in het boek staat een uitgebreid grammaticaal overzicht en kunnen de cursisten woordenlijsten Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands raadplegen.

Het Oefenboek heeft dezelfde indeling als het Tekstboek en sluit er precies op aan. Met de oefeningen uit het Oefenboek trainen de cursisten wat ze in het Tekstboek hebben geleerd. Ook kunnen ze hun vorderingen bijhouden in een taalportfolio. Het Oefenboek sluit af met een test op niveau A1 van het Europees Referentiekader en de antwoorden van alle opgaven uit het Tekstboek en het Oefenboek.

Primera etapa is een cursus Spaans voor volwassenen.

Bij de tweede druk is alle audio op de bijbehorende website geplaatst. Druk 1 en druk 2 zijn naast elkaar te gebruiken.

Voor docenten die Primera etapa verplicht voorschrijven in hun cursus is een docentenhandleiding beschikbaar.

Docentenmateriaal aanvragen

Lola Ortega en Elena Carbonell zijn als docent Spaans verbonden geweest aan diverse taalinstituten in Amsterdam en Utrecht. Zij schreven eerder onder meer de cursus Spaans voor Lecturama. Op het momenteel houden zij zich vooral bezig met grafische vormgeving resp. vertalen en samen doen zij diverse mediaprojecten.

‘Realmente este libro significa una primera etapa para el hablante de holandés que quiera emprender un viaje por el español y su mundo.’ – J. Iván Velázquez Rodríguez, Jefe de estudios del Instituto Cervantes de Utrecht