Principles and Pitfalls of English Grammar

3e druk | 2014 | J. Lachlan Mackenzie
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Principles and Pitfalls of English Grammar | Boek + website

9789046903629, 221 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 30,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Principles and Pitfalls of English Grammar | E-book + website

9789046962879, 221 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 30,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Nederlandstalige sprekers van het Engels maken geregeld fouten in de Engelse grammatica. Principles and Pitfalls of English Grammar gaat uit van het idee dat als je de overeenkomsten en verschillen tussen het Nederlands en het Engels beter kent, je de valkuilen makkelijker kunt vermijden.


Principles and Pitfalls of English Grammar biedt een duidelijke en gebruiksvriendelijke uitleg van de Engelse grammatica, die door oefeningen wordt ondersteund. Bovendien wordt de lezer attent gemaakt op verschillen tussen formele en alledaagse uitdrukkingen en tussen Brits en Amerikaans taalgebruik. Daarnaast is er aandacht voor de Engelse taal als lingua franca. Op de bijbehorende website zijn bij elk hoofdstuk interactieve oefeningen beschikbaar.

Principles and Pitfalls of English Grammar is geschreven voor Nederlandstalige universitaire en hbo-studenten die hun Engels willen verbeteren. Ook is het boek geschikt voor iedereen die in het dagelijks leven de Engelse taal gebruikt.

Are you a non-Dutch speaking teacher? You can use this English form to request an inspection copy. request a copy

In deze derde, herziene druk heeft veel overbodige theorie plaatsgemaakt voor een op de praktijk gerichte insteek. Er zijn veel nieuwe oefeningen ontwikkeld en de tekst is geactualiseerd en gemoderniseerd. Zo is er in de voorbeelden veel aandacht voor modern taalgebruik, zoals SMS-taal, en zijn de aanbevelingen gestoeld op recent onderzoek naar trends in de Engelse taal.
J. Lachlan Mackenzie is hoogleraar Functionele Taalwetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkt als Consulent Talen en Linguïstiek. Mackenzie heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van de taalwetenschap.

‘Een prima uitgave die qua indeling en vormgeving nog handiger is dan de vorige editie. Het niveau is perfect voor studenten die met Engels beginnen op de universiteit. De grondige uitleg en de toespitsing op sprekers van het Nederlands zijn heel nuttig. Het is een ideaal boek om studenten een grondige basiskennis van het Engels te geven.’ – docente Universiteit Utrecht, 8 februari 2018