Psychoanalytische behandelingen

Onderbouwing, uitleg en toepassing van diverse behandelvormen

1e druk | 2011 | Dr. M.H.M. de Wolf
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Psychoanalytische behandelingen | Boek

9789046902622, 472 pagina's
€ 57,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

In de afgelopen jaren is de psychoanalyse een referentiekader geworden waarbinnen een grote verscheidenheid aan behandelingen past. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van de individuele psychoanalytische behandelingen. Centraal staan de theorie en techniek van het veranderingsproces dat een cliënt binnen een psychoanalytische behandeling doormaakt.

Psychoanalytische behandelingen bestaat uit twee delen. In deel 1 wordt het veranderingsproces en de invloed van therapie hierop besproken. Deel 2 beschrijft de verschillende vormen van behandeling, van kort- naar langdurend en van hoog- naar laagfrequent. De auteur geeft bij alle behandelingen een wetenschappelijke verantwoording, maar de nadruk ligt op de praktijk: aan de hand van uitgebreide casussen krijgt de lezer een goed inzicht in het daadwerkelijke verloop van behandelingen.

Psychoanalytische behandelingen
sluit aan bij het boek Inleiding in de psychoanalytische psychotherapie, dat een overzicht geeft van de verschillende psychoanalytische stromingen. Samen vormen de boeken een compleet naslagwerk van de actuele psychoanalyse.

Dit boek is geschikt voor psychotherapeuten, psychologen en psychiaters (in opleiding).

Thijs de Wolf is klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is als bestuurder verbonden aan het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Daarnaast is hij hoofdopleider van de psychotherapie-opleiding te Amsterdam en opleider bij verschillende psychoanalytische opleidingen.

'Het boek is in ons taalgebied de best beschikbare bron voor wie geïnteresseerd is in een actuele stand van zaken aangaande de individuele psychoanalytische therapie. De Wolf slaagt erin om zowel de theorie als de praktijk bevattelijk voor te stellen. Dit mooi gebonden en uitgegeven handboek biedt een degelijke inleiding tot de hedendaagse psychoanalytische praktijk en verdient zeker een plaats in de opleiding van psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.' – Tijdschrift voor psychiatrie, 2012/7
Klik hier voor het hele artikel.

'In zijn Psychoanalytische behandelingen spreekt een ervaren docent die zich bewust is van de historische betekenis van de diverse ontwikkelingsmodellen en van de organische samenhang tussen de opeenvolgende theorieën uit het psychoanalytische wetenschapsgebied. (…) Het boek is door zijn gelaagde opbouw, met de voortreffelijke klinische vignetten van goede didactische kwaliteit, geschikt voor psychologen en psychiaters en degenen die daarvoor in opleiding zijn, zo ook als leidraad voor docenten en coaches in de gezondheidszorg. Het is een fraai leesboek waar men met plezier ook nog uit leert, én het ligt prettig in de hand.' – Tijdschrift voor psychoanalyse, 2014/2