Psychologisch - Ontwikkeling

Psychologie voor het vo - leerboek

1e druk | 2021 | Jakop Rigter, René Diekstra
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Psychologisch - Ontwikkeling | Boek + website

9789046906385, 240 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 51,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Psychologisch - Ontwikkeling | Docentenmateriaal

9789046907214, 206 pagina's
€ 66,95
Er is een fout opgetreden bij het genereren van deze content.

De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden. Er is een groeiende behoefte om kennis van en inzicht in de psychologie een plek te geven in het voortgezet onderwijs. Dat is begrijpelijk want er zijn veel goede redenen om juist in het vo psychologie als leergebied een plaats te geven. Inzicht in eigen gedrag kan scholieren helpen bij het verdere onderwijs en het versterkt de vaardigheden die scholieren nodig hebben (zoals creatief en kritisch denken en zelfregulering) bij hun verdere ontwikkeling.


Daarom is er nu de methode Psychologisch – Psychologie voor het vo. Elk deel van de methode bestaat uit een leerboek, een werkboek en een docentenhandleiding. De delen Psyche en brein, Ontwikkeling en Sociale psychologie zijn zo geschreven dat ze los van elkaar gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er ondersteunende informatie – voor zowel docenten als leerlingen  – en zijn er oefeningen op de websites bij de drie delen.

Ontwikkeling geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling, in de manieren waarop deze te beïnvloeden is en in mogelijke ontwikkelingsproblemen.

Psychologisch is een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs. Het deel Ontwikkeling is geschikt voor de bovenbouw van HAVO & VWO.

De methode Psychologisch is ontwikkeld door Jakop Rigter en René Diekstra. Zij hebben het vak psychologie gegeven op middelbare scholen. Deze methode is mede gebaseerd op de ervaringen die ze daar hebben opgedaan. Jakop Rigter is docent psychologie en psychopathologie. Hij heeft onderwijservaring in zowel hbo, mbo als vo. Daarnaast heeft hij meerdere bestsellers geschreven op het gebied van psychologie en psychopathologie. René Diekstra is emeritus hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Daarnaast was hij lector jeugd en opvoeding aan de Haagse Hogeschool en samensteller van de canon van de opvoeding. Hij is auteur van veelgelezen populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.

'Heldere informatie, die goed aansluit bij de beleefwereld van jongeren, duidelijk uitgelegde informatie en vol herkenbare thema's en voorbeelden.' - NBD Biblion, 14 juli 2021